Tesla Model X έπιασε φωτιά μέσα στο νερό! (+video)

Οι φωτιές των ηλεκτρικών γνωρίζουμε ότι είναι από τις πιο δύσκολες στην κατάσβεση, απαιτώντας τόνους νερού ή επιβραδυντικών υγρών μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις στα στοιχεία των μονάδων είναι δε τόσο έντονες, ώστε μπορεί να καίγεται ένα αυτοκίνητο ακόμα και βυθισμένο στο νερό! Αυτό το φαινομενικά απίστευτο, αλλά επιστημονικά πλήρως αληθινό, έπαθε ένα Tesla Model X όταν πήγε να ξεφορτώσει τζετ σκι, στη θάλασσα.

Ένα ζευγάρι στη Φλόριντα αποφάσισαν να εξερευνήσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση ενός τζετ σκι, πηγαίνοντας μέχρι το σημείο καθέλκυσης με το Model X τους. Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ, πολλοί μεταφέρουν τζετ σκι σε τρέιλερ και τα βάζουν στη θάλασσα με την όπισθεν. Διαδικασία που θέλει μεν προσοχή, κυρίως για να μην κολλήσει το αυτοκίνητο στην παραλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους. Σχεδόν καμία, βασικά, όπως απέδειξε το εν λόγω Tesla.

Η σύζυγος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, ενόσω ο άντρας της έβγαζε το θαλάσσιο όχημα από το τρέιλερ και το έβαζε στο νερό. Μόλις ολοκλήρωσε τις ενέργειες έφυγε προς το θαλάσσιο ορίζοντα, αφήνοντας τη γυναίκα του να πάρει το Model X από το σημείο και να το αφήσει στο παρακείμενο πάρκινγκ. Για αδιευκρίνιστους λόγους, όμως, το Tesla όχι απλά δεν ξεκινούσε, αλλά κλείδωσε την οδηγό του μέσα! Σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισε να γλιστράει προς τα πίσω, μπαίνοντας σιγά σιγά στη θάλασσα! Ευτυχώς ο άντρας της φοβισμένης γυναίκας είδε το σκηνικό, γύρισε τάχιστα, άνοιξε την πόρτα (από μέσα δεν άνοιγε) και την απεγκλώβισε. Το Model X συνέχισε την κατάδυσή του, μέχρι που εμφανίστηκε ένα πρωτόγνωρο θέαμα: πήρε φωτιά μέσα στη θάλασσα!

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που έσπευσαν, το αλάτι από το θαλασσινό νερό έκανε αντίδραση με τα χημικά της συστοιχίας και προκάλεσε βραχυκύκλωμα, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε σχετικά μικρής έκτασης πυρκαγιά. Η πυροσβεστική άφησε το Model X στο νερό μέχρι να σβήσει μόνη της η φωτιά, για να το ανασύρει στη συνέχεια και να το μεταφέρει στη μάντρα της με ειδικά σχεδιασμένο κοντέινερ, ώστε να παρακολουθεί το προσωπικό τυχόν αναζωπυρώσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store