Νέο SUV Moskvich με βάση από Hyundai 15ετίας

Η Moskvich έχει επανέλθει στη ζωή από τα τέλη του προηγούμενου έτους, ξεκινώντας να πουλάει καινούργια αυτοκίνητα από τον περασμένο Γενάρη. Το «καινούργια» είναι κομμάτι σχετικό βέβαια, καθώς η γκάμα της άλλοτε κραταιάς σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανίας βασίζεται σε κινεζικά μοντέλα, τα οποία με τη σειρά τους πατάνε σε παλιότερες γενιές γνωστών κατασκευαστών. Το JAC Sehol X6 ας πούμε, έχει τις ρίζες του στο Hyundai iX35 του 2009. Παράλληλα, όμως, αποτελεί την έμπνευση για το νέο Moskvich 5.

Το νέο μέλος της φίρμας από τη Μόσχα τοποθετείται στην καρδιά των C-SUVs, με μήκος 4.505 χλστ., πλάτος 1.805 χλστ., ύψος 1.698 χλστ. και μεταξόνιο 2,7 μέτρων. Εμφανισιακά ξεχωρίζει από το δυναμισμό του εμπρός μέρους, ο οποίος συνδυάζεται με ενιαία φωτιστικά σώματα πίσω (για την ακρίβεια δυο κανονικά, που ενώνονται με μπάρα LED), αρκετά ζωηρά χρώματα (ειδικά για τη ρωσική ιδιοσυγκρασία) και ζάντες 17-19 ιντσών. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια πλούσια οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό για το infotainment (δεν ανακοινώνονται διαστάσεις σε κανένα), ενώ αναλόγως έκδοσης ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις και πανοραμική ηλιοροφή.

Στα μηχανικά μέρη αναλαμβάνει ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.5 λίτρων, σε αποδόσεις 149 και 184 ίππων. Στην πρώτη περίπτωση συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στη δεύτερη προστίθεται η επιλογή CVT μετάδοσης – αμφότερα αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Παρατηρούμε, δηλαδή, ότι από πλευράς κινητήρα τουλάχιστον, το Moskvich (ή καλύτερα το JAC) είναι μια χαρά σύγχρονο. Η βάση ωστόσο, πάνω στην οποία δούλεψαν οι Κινέζοι, πάει 15 χρόνια πίσω στο χρόνο. Κι ας μη φαίνεται πουθενά εξωτερικά ή εσωτερικά, όπου το 5 επίσης εμφανίζεται μοντέρνο. Για κάποιον μυστήριο λόγο πάντως, οι Ρώσοι δημοσίευσαν μόνο μια φωτογραφία του δικού τους μοντέλου, σε αντίθεση με το Sehol X6 (μαζί λανσάρονται στην εκεί αγορά).

Ούτε τιμή γνωρίζουμε, αν και το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι υψηλότερη από του μικρότερου Moskvich 3 (βασική τιμή 1,99 εκατ. ρούβλια, ή 20.330 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store