Υπερ-«κλούβα» 340 ίππων το νέο VW ID. Buzz GTX

H οικογένεια των VW ID. GTX ολοκληρώνεται, με ένα από τα ισχυρότερα MPV παραγωγής που έχουν κυκλοφορήσει! Το ID. Buzz φορά τα σήματα GTX μα κυρίως, βλέπει τη μέγιστη ισχύ του να αγγίζει τα 340 άλογα.

Όπως τα ID.3 και ID.7 GTX, έτσι και το κορυφαίο ID. Buzz ξεχωρίζει από το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος, τον επιθετικό προφυλακτήρα μπροστά και τις ζάντες Venlo (19 ιντσών στάνταρ, 21 στις φωτογραφίες). Αντίθετα με εκείνα, όμως, εδώ δεν βλέπουμε διχρωμία κόκκινού-μαύρου. Το ID. Buzz GTX ντύνεται ασημί από τη βάση των παραθύρων και πάνω στο προφίλ, ενώ μπροστά φτάνει μέχρι το ύψος του προφυλακτήρα.

Η «rossonero» διχρωμία απαντάται στο εσωτερικό, με εκτενέστερη παρουσία του κόκκινου χρώματος στις ραφές, το ταμπλό, τις πόρτες και την κεντρική κονσόλα. Μεγάλο ρόλο στο «κοκκίνισμα» της καμπίνας, βέβαια, παίζει και ο ambient φωτισμός, που καλύπτει από άκρη σε άκρη τις επιφάνειες εμπρός από οδηγό-συνοδηγό. Τα μπάκετ καθίσματα και τα νέα γραφικά σε infotainment-ψηφιακό καντράν βάζουν τις δικές τους πινελιές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα καθίσματα (σε 5θέσια, 6θέσια ή 7θέσια διάταξη) ντύνονται με suede και δέρμα. Η τεράστια πανοραμική ηλιοροφή είναι προαιρετική, όχι όμως και το σύστημα πολυμέσων με ChatGPT και οθόνη 12,9 ιντσών.

Στα μηχανικά μέρη τώρα, το ID. Buzz κάνει την τεράστια διαφορά σε σχέση με όλα τα μοντέλα της κατηγορίας. Το GTX αξιοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα των 286 ίππων και 545 Nm, που φοράει το βασικό ID.3 GTX και έκανε πρεμιέρα στο ανανεωμένο ID.4., μαζί με ένα μοτέρ 109 ίππων μπροστά, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση στα 340 άλογα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,5 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα, έχοντας μια μπαταρία 79 kWh να φροντίζει για τα επίπεδα ενέργειας στο SWB και μια 86 kWh στην έκδοση LWB με το μακρύτερο μεταξόνιο (5θέσιο και 6θέσιο/7θέσιο αντίστοιχα). Νούμερα αυτονομίας δεν ανακοινώνονται, όμως η VW αναφέρει πως αμφότερα φορτίζουν από 20 στο 80% εντός μισής ώρας (σε ταχυφορτιστή). Αυτό που ανακοινώνεται περήφανα, είναι πως η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει πλέον τα 1.600 κιλά στο SWB (από 1.000) και τα 1.800 κιλά στο LWB (επίσης από 1.000).

Get it on Google Play Download on the App Store