Σημαντικές αναβαθμίσεις για τα VW ID.4 και ID.5

H Volkswagen αναβαθμίζει τα ID.4 και ID.5 σε τεχνολογία με την προσθήκη νέας γενιάς infotainment, ενώ όλες οι εκδόσεις Pro και GTX εφοδιάζονται με νέο σύστημα κίνησης, προερχόμενο από το νέο μεγάλο ID.7.

Το νέο σύστημα πολυμέσων ενσωματώνει βελτιωμένη διαισθητική λειτουργία και μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών, ενώ βελτιωμένα είναι το Digital Cockpit και το head-up display. Το infotainment διαθέτει νέα δομή μενού, ενώ τα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό και τον έλεγχο της έντασης φωτίζονται. Νέο είναι με τη σειρά του και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Πρόσθετα ο επιλογέας των ταχυτήτων μεταφέρθηκε από τον πίνακα οργάνων στην κολόνα του τιμονιού, όπως στο ID.7. Ο χειρισμός των ID.4 και ID.5 γίνεται ευκολότερος από τον νέο φωνητικό βοηθό IDA, ο οποίος ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι στο παρελθόν σε φυσικές φωνητικές εντολές και προσφέρει νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών καιρού που βασίζονται σε cloud. Η Volkswagen προσφέρει επίσης ένα νέο premium ηχοσύστημα από την Harman Kardon με 480 Watt και 10 ηχεία.

Πολύ σημαντική αναβάθμιση στα ID.4 και ID.5 με την μπαταρία καθαρής ενέργειας 77 kWh, αφορά το νέο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και τη νέας γενιάς μπαταρία. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 286 ίππους (+82 PS από πριν) και χρησιμοποιείται στα πισωκίνητα ID.4 και ID.5. Πολύ αυξημένη είναι και η ροπή στα 545 Nm, έναντι 310 Nm πριν. Τα ID.4 GTX και ID.5 GTX φτάνουν τους 340 ίππους (+41 PS) και επιταχύνουν στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Βασικός κινητήρας στο ID.4 Pure παραμένει αυτός των 170 ίππων.

Όλα τα ID.4 και ID.5 με τη νέα μπαταρία 77 kWh έχουν πλέον μεγαλύτερη αυτονομία. Για παράδειγμα το νέο ID.4 Pro μπορεί να καλύψει απόσταση 550 χιλιομέτρων συνδυαστικά -17 χιλιόμετρα περισσότερα από τον προκάτοχό του. Το νέο ID.5 Pro έχει αυτονομία έως και 556 χιλιόμετρα – αύξηση 11 χιλιομέτρων. Τα ID.4 και ID.5 με κίνηση στους πίσω τροχούς φορτίζουν με τα γνώριμα 135 kW. Τα τετρακίνητα προσφέρουν τώρα φόρτισης DC που έχει αυξηθεί από 135 σε 175 kW. Έτσι μπορούν να πάρουν αρκετή ενέργεια για άλλα 178 χιλιόμετρα σε περίπου 10 λεπτά. Η βασική έκδοση ID.4 Pure με μπαταρία 52 kWh προσφέρεται τώρα με δυνατότητα φόρτισης έως και 115 kW αντί για 110 kW.

Get it on Google Play Download on the App Store