Βγαίνει στους δρόμους το νέο Volvo EX90 (+video)

Τα πρώτα Volvo EX90 έχουν ήδη πάρει το δρόμο για τους τυχερούς αγοραστές, έπειτα από τις εκτεταμένες και εμπεριστατωμένες δοκιμές των Σουηδών στην ηλεκτρική τους ναυαρχίδα.

Μέρος αυτών, στο τελικό στάδιο, πραγματοποίησε ο ίδιος, ο CEO της εταιρίας, οδηγώντας το αυτοκίνητο για 950 χλμ. Ο Jim Rowan πήρε ένα EX90 από το εργοστάσιο που κατασκευάζεται, στο Τσάρλεστον της Βορείου Καρολίνα, και ταξίδεψε μέχρι την Καλιφόρνια, σε ένα διαπολιτειακό ταξίδι που άφησε τον Rowan κατάπληκτο από την απόδοση του αυτοκινήτου: «Από την εμπειρία μου με αυτό το ταξίδι, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε φτιάξει μέχρι σήμερα» ήταν τα πρώτα λόγια του αφεντικού της Volvo, για να συμπληρώσει: «Αφού το οδήγησα για 950 χλμ., περνώντας από τρεις πολιτείες και διάφορες συνθήκες, περιλαμβανομένων διαφορετικής ποιότητας ασφάλτου και εκτός δρόμου κίνηση, έχω μόνο θετικές αναμνήσεις. Το κράτημα, η άνεση, η ησυχία στην καμπίνα, η φόρτιση, το επικό ηχοσύστημα, η αίσθηση, η τεχνολογία. Ειλικρινά, δεν έχω ξαναοδηγήσει Volvo σαν αυτό. Το EX90 είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής – και ξεκινάει τώρα».

Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά οχήματα της Volvo, με διευρυμένη αυτονομία. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων. Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση. Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Το Volvo EX90 διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αμφότερες με δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη και με μπαταρία 111 kWh. Η Twin Motor διαθέτει συνολική ισχύ 408 ίππων και 770 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα (ισχύει για όλα τα νέα Volvo). Η συνδυαστική κατανάλωση είναι 20,9 kWh/100 χλμ. ή 17,9 kWh/100 χλμ. στην πόλη, με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 585 χλμ. και 685 χλμ. αντίστοιχα. Η τιμή του ξεκινά από τις 112.654 ευρώ. Το EX90 Twin Motor Performance διαθέτει ισχύ 517 PS και 910 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,9 δλ., η κατανάλωση μεικτή/πόλη είναι 21,1/18,0 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία είναι 580/680 χλμ. αντίστοιχα. Η τιμή διαμορφώνεται στις 117.986 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store