Πού και πώς παράγεται το νέο Volvo EX90 (+video)

Βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Τσάρλεστον, Η.Π.Α. το πρώτο Volvo EX90 σε απόχρωση Denim Blue και με προορισμό ένα πελάτη στις Η.Π.Α. Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο του Τσάρλεστον κατασκευάζει το EX90 και το S60, ενώ διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

Κατά τα πρόσφατα έτη, η Volvo πραγματοποίησε εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, συν του ότι το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών. Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την καινούργια εποχή στη σχετικά νέα ιστορία τους. Οι κινήσεις της Volvo αντανακλούν τους μακροχρόνιους δεσμούς της με τη Νότιο Καρολίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω ενός πυκνού δικτύου 281 διανομέων σε 47 πολιτείες.

Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά οχήματα της Volvo, με διευρυμένη αυτονομία. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων. Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση. Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Το Volvo EX90 διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αμφότερες με δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη και με μπαταρία 111 kWh. Η Twin Motor διαθέτει συνολική ισχύ 408 ίππων και 770 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα (ισχύει για όλα τα νέα Volvo). Η συνδυαστική κατανάλωση είναι 20,9 kWh/100 χλμ. ή 17,9 kWh/100 χλμ. στην πόλη, με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 585 χλμ. και 685 χλμ. αντίστοιχα. Η τιμή του ξεκινά από τις 112.654 ευρώ. Το EX90 Twin Motor Performance διαθέτει ισχύ 517 PS και 910 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,9 δλ., η κατανάλωση μεικτή/πόλη είναι 21,1/18,0 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία είναι 580/680 χλμ. αντίστοιχα. Η τιμή διαμορφώνεται στις 117.986 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store