Η σκοτεινή πλευρά του Volvo XC60 Black Edition

H Volvo παρουσιάσει την πιο σκοτεινή εκδοχή του XC60, ντύνοντας ολόκληρο το μεσαίο της SUV στα μαύρα και προσφέροντας μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο αμάξωμα, αλλά και την καμπίνα.

Μεγάλος και πασιφανής πρωταγωνιστής του Black Edition δεν είναι άλλος από το Onyx Black χρώμα, που καλύπτει κάθε σπιθαμή του «κορμιού» του. Οι 21άρες ζάντες είναι νέας σχεδίασης και αποκλειστικές για τη συγκεκριμένη έκδοση, σε φινίρισμα gloss black. Εξυπακούεται ότι μάσκα, καλύμματα καθρεπτών, ακόμα και τα σήματα της Volvo, ενστερνίζονται τις σκοτεινές αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα άκρως επιβλητικό total black παρουσιαστικό.

Στο εσωτερικό η μαυρίλα των Nappa δερμάτινων επενδύσεων σε καθίσματα και ταμπλό διαταράσσεται από τις απομιμήσεις αλουμινίου, που απαντώνται στο ταμπλό, τις πόρτες, την κεντρική κονσόλα και τα ηχεία. Μοναδική πινελιά ο κρυστάλλινος επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου από την Orrefors, ο οποίος αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του XC60 Black Edition.

Αποκλειστικό προνόμιο αποτελεί ολόκληρη η έκδοση για την αγορά των Η.Π.Α., τουλάχιστον προς το παρόν. Δυο κινητήρες συνοδεύουν την ειδική έκδοση του σουηδικού crossover, ένας κλασικός θερμικός και ένας plug-in υβριδικός. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο στα 250 άλογα και 349 Nm, ενώ στη δεύτερη το συνδυασμό αυτού με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 18,8 kWh για μια συνολική απόδοση 461 ίππων και 708 Nm. Αμφότερα τετρακίνητα και με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 6,5 και μόλις 4,5 δλ. αντίστοιχα. Όπως σε όλα τα νέα Volvo, η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store