Νέα αεράτη Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet

Η Mercedes-AMG ενισχύει την γκάμα των κάμπριο μοντέλων της υψηλών επιδόσεων μετά την παρουσίαση της SL Roadster, με τη νέα CLE 53 4MATIC+ Cabriolet. Ένα «ανοιχτό» αυτοκίνητο που συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις με την πολυτέλεια και την περισσότερη «ελευθερία» των επιβατών να κάνουν πιο απολαυστικές τις όποιες διαδρομές τους.

Εξωτερικά φέρει μια σειρά από στοιχεία που ενισχύουν το δυναμισμό της, όπως είναι η ευμεγέθης μάσκα με τις κάθετες γρίλιες και το μεγάλο αστέρι στο κέντρο, ο προφυλακτήρας με τους αεραγωγούς, τα φωτιστικά σώματα Digital Light και το μακρύ, ανάγλυφο καπό. Παράλληλα οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών λόγω των πλατύτερων μετατροχίων (+58 χλστ. εμπρός και +75 χλστ. πίσω) μαζί με τις 20άρες ζάντες τονίζουν το μυώδες παρουσιαστικό της CLE 53 4MATIC+ Cabriolet. Ταυτόχρονα την κάνουν να δείχνει πιο φαρδιά, μαζί και με τα τρισδιάστατα λεπτά πίσω φώτα που ενώνονται με μια κόκκινη λωρίδα. Στο εσωτερικό ο διάκοσμος είναι πολυτελής και σπορτίφ, ενώ την ψηφιακότητα τονίζουν οι οθόνες των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και των 11,9 ιντσών του infotainment με τα σύγχρονα γραφικά.

Η νέα CLE 53 4MATIC+ Cabriolet τροφοδοτείται με μια εκτενώς αναβαθμισμένη έκδοση του M256 3.0 λτ. 6κύλινδρου σε σειρά turbo κινητήρα. Πρόκειται για τον M256M με ανασχεδιασμένη εισαγωγή και εξαγωγή, πιστόνια, ψεκασμό και turbo με ανεβασμένη πίεση στα 1,5 bar (πριν 1,1 bar). Χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει υψηλότερη ροπή 560 Nm σε κανονική λειτουργία και έως 600 Nm σε overboost για έως 10 δλ. Βελτιωμένη είναι ακόμα η απόκριση στο γκάζι, ενώ η ηλεκτρογεννήτρια του 48V συστήματος ενισχύει με 23 PS και 205 Nm. Επίσης, η μετάδοση στην πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση γίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift TCT 9G. Όλα τα παραπάνω μαζί με τους 449 ίππους παρέχουν επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. ή 4,2 δλ. με το Race Start και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση είναι 9,6-9,8 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 217-223 γρ./χλμ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 5 προγράμματα μέσω του AMG Dynamic Select, τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual. Αυτά τροποποιούν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, το βάρος του τιμονιού και την σκληρότητα της ανάρτησης. Το AMG Dynamics handling είναι ενσωματωμένο στο AMG Dynamic Select και  διαθέτει τα επίπεδα Basic, Advanced και Pro για περισσότερη ή λιγότερη επέμβαση του ESP και έλεγχο της τετρακίνησης. Η CLE 53 4MATIC+ Cabriolet χρησιμοποιεί την ανάρτηση AMG Ride Control, τιμόνι τριών σταδίων ρύθμισης και στάνταρ πίσω άξονα που στρίβει έως 2,5 μοίρες ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Κερασάκι στην τούρτα είναι το πακέτο AMG Dynamic Plus, το οποίο προσφέρει μια σειρά από ιδιαίτερα σπορ λεπτομέρειες εξοπλισμού για μια ακόμα πιο σπορ εμπειρία οδήγησης. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν επίσης το Race Start και το πρόγραμμα οδήγησης Race με λειτουργία drift. Όσο για την πέδηση φροντίζουν οι μεγάλοι αεριζόμενοι και διάτρητοι δίσκοι των 370×36 χλστ. εμπρός με τις τετραπίστονες δαγκάνες και οι αεριζόμενοι των 360×26 χλστ. πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store