Λιμουζίνα 370 ίππων σε τιμή-ευκαιρία το νέο Kia K9

Η Kia παρουσίασε τη νέα της λιμουζίνα, η οποία παράλληλα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας ως ναυαρχίδα. Το K9 έχει αυτή την τιμή, αν και στο συγκεκριμένο ζήτημα (της τιμής, δηλαδή) μόνο ναυαρχίδα δεν θυμίζει.

Το αναβαθμισμένο K9 δεν διαφοροποιείται σημαντικά στην εμφάνιση, καθώς οι διαφορές συγκριτικά με το απερχόμενο περιορίζονται στα κλασικά των facelifts: ελαφρώς ανασχεδιασμένα φανάρια, νέα μάσκα, καινούργια σχέδια για τις ζάντες (από 19 ως 20 ιντσών), εμπλουτισμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων (φρέσκο-φρέσκο το Pebble Gray των φωτογραφιών). Οι διαστάσεις παραμένουν στα ίδια, αρχοντικά επίπεδα των 5.140 χλστ. για το μήκος και των 3.105 χλστ. για το μεταξόνιο, εγγυώμενες την πλουσιοπάροχη προσφορά χώρων στην πολυτελή καμπίνα επιβατών.

Εκεί όπου κυριαρχούν οι δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, με το ταμπλό να χαρακτηρίζεται από τις ευθείες γραμμές, τα λίγα φυσικά χειριστήρια και τη μεγάλη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών στο κέντρο. Δίπλα του ο οδηγός βλέπει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και από πάνω, ένα head up Display 9,7 ιντσών. Φυσικά, το τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει πάρα πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία βελτιώνουν σημαντικά τα επίπεδα ενεργητικής ασφαλείας. Την αίσθηση χλιδής ενισχύουν τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, (με εκείνο του οδηγού να προσφέρει 20 διαφορετικές ρυθμίσεις, του συνοδηγού 12 και των πίσω επιβατών 12 και 14 αντίστοιχα), και το υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα απόδοσης 900 Watt με 17 ηχεία της Harman Kardon.

H κίνηση του K9 επαφίεται σε δυο μοτέρ, ένα ατμοσφαιρικό κι ένα υπερτροφοδοτούμενο. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε έναν 3.8 GDI V6 315 ίππων και 397 Nm, ενώ στη δεύτερη τον 3.3 twinturbo V6 των 370 ίππων και 510 Nm. Ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο φροντίζει για το πέρασμα της ισχύος στους τροχούς, οι οποίοι στάνταρ είναι πίσω και προαιρετικά όλοι, μέσω των τετρακίνητων εκδόσεων. Πόσο κοστίζουν όλα αυτά; Εδώ έρχονται τα πολύ ωραία για το K9.

Βασική τιμή στην Κορέα ορίζονται τα 59,17 εκατ. γουόν, που ισοδυναμούν με 40.741 ευρώ! Η ανώτερη έκδοση, δε, που συνδυάζει τον 3.3 T-GDI των 370 ίππων και το σύστημα τετρακίνησης, τιμολογείται στα 86,73 εκατ. γουόν (59.729 ευρώ)

Get it on Google Play Download on the App Store