Νέα επιβατική Ford Mustang Mach-E Rally και για χώμα

Πριν από δύο μήνες η Ford παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed τη Mustang Mach-E Rally με καμουφλάζ και τώρα την αποκαλύπτει πλήρως σε όλο της το μεγαλείο. Πρόκειται για το πρώτο εμπνευσμένο από ράλι EV της Ford, απευθυνόμενο στο κοινό που θέλει να ευχαριστιέται την οδήγηση και στους χωματόδρομους.

Μπροστά ξεχωρίζει το splitter στον προφυλακτήρα, ενώ και τα ενσωματωμένα μικρά στρογγυλά φώτα ομίχλης στη μάσκα παραπέμπουν σε ράλι. Κάθε Mustang Mach-E Rally συνοδεύεται στάνταρ με δύο αγωνιστικές ρίγες στο καπό, ενώ η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τις επιλογές Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green, Grabber Yellow με Star White ή νέο Glacier Grey ως επιλογές με εξτρά χρέωση. Για την προστασία από χαλίκια και πέτρες φροντίζουν οι επενδύσεις στο δάπεδο του αμαξώματος, στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών, καθώς και οι λασπωτήρες. Όσο για το πίσω μέρος, η μεγάλη αεροτομή που είναι εμπνευσμένη από το Focus RS βγάζει μάτια και ενισχύει το αγωνιστικό προφίλ του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας συνδυασμός άνεσης, λειτουργικότητας και στυλ που δένει με τις λευκές ζάντες. Υπάρχουν γυαλιστερές λευκές πινελιές στο ταμπλό, στο τιμόνι και ραφές στις πόρτες. Οι οδηγοί θα «κολλήσουν» στα ειδικά σχεδιασμένα από τη Ford καθίσματα, με τις λευκές πλάτες και το χαραγμένο λογότυπο «Mach-E Rally».​

Η Mustang Mach-E Rally εξοπλίζεται με μια μοναδική ανάρτηση που έχει ψηλώσει κατά 20 χιλιοστά σε σχέση με τη Mustang Mach-E GT και είναι εξοπλισμένη με ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια, αμορτισέρ MagneRide και μπροστινούς δίσκους φρένων 385 χιλιοστών με δαγκάνες Brembo βαμμένες με κόκκινο χρώμα. Για την επαφή με κάθε τερέν αναλαμβάνουν τα ελαστικά 235/55 Michelin CrossClimate2 με τα ενισχυμένα πλαϊνά και 19άρες λευκές ζάντες σε στιλ ράλι. Eφοδιάζεται με τους δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 487 ίππων και 880 Nm ροπής. Για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών μοτέρ με ρεύμα φροντίζει η μπαταρία ιόντων λιθίου με τη χρησιμοποιήσιμη ενέργεια των 91 kWh.

Για πρώτη φορά, η Mustang Mach-E Rally διαθέτει την επιλογή RallySport Drive Mode στα προφίλ οδήγησης. Είναι σχεδιασμένο για κίνηση εκτός δρόμου και προσαρμόζει τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, έτσι ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερες πλαγιολισθήσεις, γραμμική απόκριση γκαζιού για καλύτερο έλεγχο και πιο ισχυρή απόσβεση για καλύτερο χειρισμό σε στροφές.

Η Mustang Mach-E Rally θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία στις αρχές του 2024 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store