Στα σκαριά συνεργασία Honda-Nissan-Mitsubishi

Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν αποφασιστικές κινήσεις. Οι συνεργασίες αποτελούν το κλειδί στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τις ανακοινώσεις για νέες συμπράξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ακόμα μία φαίνεται πως εξυφαίνεται, αυτή τη φορά μεταξύ Honda, Nissan και Mitsubishi.

Όπως αναφέρει το Nikkei Asia, η Mitsubishi φέρεται να προστίθεται στη διμερή των Honda-Nissan που υφίσταται από το Μάρτιο, και η οποία στοχεύει στην από κοινού εξέλιξη πατωμάτων, εξαρτημάτων σχετικών με την ηλεκτροκίνηση και άλλων σχετικών προϊόντων. Δεδομένου ότι η Nissan κατέχει το 34% των «Τριών Διαμαντιών», φαντάζει ως απολύτως λογική η προσθήκη τους στο δίδυμο των Honda και Nissan. Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημοσίευμα, η φίρμα από το Τόκιο έχει ήδη υπογράψει συμφωνητικό εχεμύθειας γύρω από τους όρους της συμφωνίας. Μάλιστα, όπως σημειώνει το Reuters, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, η μετοχή της Mitsubishi ανέβηκε 6,3% στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, με τις αντίστοιχες των Honda και Nissan να κερδίζουν 2,6% και 2,8%.

Οι τρεις μάρκες θα συνεργαστούν με γνώμονα τη μείωση τους κόστους έρευνας και ανάπτυξης, επιταχύνοντας την εξέλιξη νέων μοντέλων και προσαρμοζόμενες ταχύτερα στις ανάγκες της αγοράς, δηλαδή την αντιμετώπιση της «λαίλαπας» των Κινέζων κατασκευαστών. Οι λεπτομέρειες της σύμπραξης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι η Nissan και η Mitsubishi συνεργάζονται με τη Renault από το 1999, όπως και ότι αυτή δεν είναι η πρώτη συμμαχία μεταξύ των Ιαπώνων κατασκευαστών. Μόλις πριν λίγους μήνες, Toyota, Mazda και Subaru ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις του για την εξέλιξης μιας νέας γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης, με εξειδίκευση της κάθε εταιρίας στην εκάστοτε φιλοσοφία (υβριδικά η Toyota, Wankel η Mazda, boxer η Subaru).

Get it on Google Play Download on the App Store