Νέα κινεζική μάρκα έρχεται – Δείτε τα μοντέλα

Δεν… προλαβαίνουμε τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων που έρχονται στην Ευρώπη και κατά επέκταση στην Ελλάδα, οι οποίες παρουσιάζουν η μία μετά την άλλη τα πολλά υποσχόμενα μοντέλα τους. Η Aito είναι μία από αυτές και συστήνεται ως μια κορυφαία μάρκα έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα, πρωτοπόρος στα οχήματα Νέας Ενέργειας, εισάγοντας νέες έννοιες για την πολυτέλεια. Είναι μέλος του ομίλου Seres που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Spanos Group. Τα αυτοκίνητά της Aito θα είναι διαθέσιμα από τη Seres Hellas μέσα στο 2025.

Πριν φτάσουν τα μοντέλα της Aito στην Ελλάδα, έχουν ξεκινήσει την αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with Aito», αποτελούμενη από τα μοντέλα Aito 9, Aito 7 και Aito 5. Η εκκίνηση έγινε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και σε 38 ημέρες διένυσαν 15.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, πριν φτάσουν στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στην 90η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το Aito 5 είναι ένα SUV μεσαίου μεγέθους με αλουμινένιο πλαίσιο για μείωση του βάρους, ενώ πατάει σε ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δλ. προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το Aito 7, είναι ένα μεγάλο και άνετο SUV εκτεταμένης αυτονομίας. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί πρεσαριστό ατσάλι στρατιωτικών προδιαγραφών, ενώ διαθέτει θερμομόνωση 5 στρώσεων για τη μπαταρία, έτσι ώστε να προσφέρει απόλυτη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Το Aito 9 αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας και έχει πετύχει μέσα σε εννέα μήνες από το λανσάρισμά του περισσότερες από 140.000 πωλήσεις (και 100.000 παραδόσεις). Αυτή η επίδοση του χαρίζει την 3η θέση σε πωλήσεις μεταξύ των μοντέλων άνω των 60.000 ευρώ στην κινεζική αγορά πολυτελών μοντέλων.

Όλα τα μοντέλα της Aito βασίζονται στην ευέλικτη και συνεχώς εξελισσόμενη πλατφόρμα MF με τα εξής τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: Έξυπνα συστήματα ασφαλείας, ποικιλία συστημάτων κίνησης, προσαρμόσιμο χώρο στην καμπίνα και υψηλή νοημοσύνη. Υποστηρίζει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (BEV), ηλεκτρικό σύστημα εκτεταμένης αυτονομίας (Super Range-extender EV) και υβριδικό (Ultra Hybrid). Εκμεταλλευόμενη τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας MF, η τεχνολογία Super Range-extender επιτυγχάνει θερμοδυναμική απόδοση 45% και παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βενζίνη με απόδοση 3,65 kWh/lt. Αυτή η τεχνολογία προσαρμόζεται ιδανικά σε όλα τα οδηγικά σενάρια, εξασφαλίζοντας αμιγώς ηλεκτρική κίνηση στην πόλη και ταξίδια χωρίς κανέναν περιορισμό. Η δύναμη του συστήματος είναι παραπλήσια με εκείνη ενός συμβατικού κινητήρα 3.0Τ, οπότε προσφέρει ίδιες επιδόσεις με τη μισή κατανάλωση καυσίμου.

Η ποιότητα των οχημάτων Aito διασφαλίζεται από τον προηγμένο και ευφυή τρόπο κατασκευής τους. Με περισσότερα από 3.000 ρομπότ και 100% αυτοματοποιημένες τις βασικές διαδικασίες, το Super Factory πετυχαίνει κορυφαία αποδοτικότητα για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποστηρίζοντας τις ευέλικτες, διαφανείς, αυτοματοποιημένες, διασυνδεδεμένες και ευφυείς μεθόδους κατασκευής. Η Aito, η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε πρέσα 10.000 τόνων, φροντίζει να παράγει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας με τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο.

Get it on Google Play Download on the App Store