Στη χαμηλότερη τιμή το νέο Mitsubishi ASX

H Mitsubishi έκανε νέα είσοδο στη δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρών SUV με το νέο ASX, το οποίο δεν εμφανίζει καμία σχέση με το προγενέστερο ομόνυμο μικρομεσαίο SUV, αλλά έχει έντονους κοινούς δεσμούς με το δίδυμο Γάλλο αδελφό του, το Renault Captur. Ωστόσο, το νέο ASX είναι σημαντικά φθηνότερο, ενώ έναντι άλλων άμεσων ανταγωνιστών του με παραπλήσιες διαστάσεις διατίθεται στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Συγκεκριμένα το νέο Mitsubishi ASX 1.0Τ 91 PS Inform προσφέρεται από 21.790 ευρώ, όταν αρχικά είχε λανσαριστεί από τις 25.750 ευρώ. Από το εισαγωγικό επίπεδο εξοπλισμού ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρας φώτων, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός & πίσω, air condition και διάφορα ακόμη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mitsubishi κάνει ακόμα πιο εύκολη και ελκυστική την απόκτηση του νέου ASX και μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης Diamond Bonus Deals. Συγκεκριμένα ισχύει προνομιακό επιτόκιο 5,5% μαζί με 5ετές δωρεάν service. Αυτό καλύπτει το κόστος εργασίας και ανταλλακτικών της περιοδικής συντήρησης, στο ελληνικό δίκτυο επίσημων επισκευαστών Mitsubishi για τα πέντε πρώτα χρόνια. Πρόσθετα, κάθε νέο Mitsubishi ASX καλύπτεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 100.000 χλμ.) με 5ετή οδική βοήθεια, με 5 χρόνια εγγύηση στα γνήσια αξεσουάρ Mitsubishi και με δωρεάν έλεγχο του οχήματος. Συνεπώς ο κάτοχος ενός νέου Mitsubishi ASX βγαίνει πολλαπλά κερδισμένος.

Το νέο ASX με το μοντέρνο σχεδιασμό εξωτερικά έχει μήκος 4.228 χλστ., πλάτος 1.797 χλστ., ύψος 1.573 χλστ. και μεταξόνιο 2.639 χλστ. Κοινώς είναι ό,τι πρέπει για την κίνηση στην πόλη, ενώ στο εσωτερικό του θα βολευτούν με χαρακτηριστική άνεση τέσσερις επιβάτες, ακόμα και οι πιο ψηλοί, λόγω του μπόλικου αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 422 λίτρων, το οποίο μεγαλώνει στα 536 λίτρα με τα συρόμενα πίσω καθίσματα προς τα εμπρός και φτάνει τα 1.275 λίτρα με την αναδίπλωσή τους. Στα σημεία αναφοράς και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με χρήση μαλακών σε υφή επιφανειών σε πολλά τμήματα του ταμπλό, της κονσόλας και στις εμπρός πόρτες.

Το νέο Mitsubishi ASX παρέχει αυξημένα επίπεδα ανέσεων και στο δρόμο. Οι αναρτήσεις του λειτουργούν αποτελεσματικά, αφού περνούν με ποιοτικό τρόπο από τις μύριες ανωμαλίες των δρόμων, εξασφαλίζουν πολύ καλή σταθερότητα στις ευθείες και κρατούν στις στροφές με λογικές κλίσεις. Όσοι θέλουν να πατήσουν και σε χωματόδρομους, τότε θα βοηθήσουν τα 173 χιλιοστά απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος. Όσο για τον 3κύλινδρο turbo 1.000άρη κινητήρα με τα 91 άλογα και τα 160 Nm στις 2.000-3.500 σ.α.λ. συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και επαρκεί για το αμάξωμα των 1.289 κιλών. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 14,0 δλ. και η τελική φτάνει τα 168 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 130 γρ./χλμ. (83 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store