Φτερωτή Mclaren Artura 735HP από τη Novitec (+video)

Η Novitec δεν κάνει διακρίσεις, παρότι ειδικεύεται στα ιταλικά αυτοκίνητα και δη, τις Ferrari. Όταν υπάρχει η κατάλληλη βάση, και κυρίως η ζήτηση, κάνει τα μαγικά της και στους ανταγωνιστές του Μαρανέλο. Έχουμε ήδη απολαύσει Lamborghini «φτιαγμένες» από τους Γερμανούς. Γιατί να εξαιρεθούν οι McLaren, όταν ειδικά υπάρχει ένα μοντέλο που θέλει απεγνωσμένα χείρα βελτίωσης;

Η Artura είναι το πρώτο plug-in υβριδικό δημιούργημα του Γουόκινγκ, συνδυάζοντας έναν ολοκαίνουργιο 3.0 V6 twinturbo με ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων και μια μπαταρία 7.4 kWh. Μόνο με το ρεύμα, η PHEV McLaren μπορεί να κινηθεί έως 30 χλμ. και μέχρι τα 130 χλμ./ώρα. Όταν συνδυαστεί με τα 580 άλογα στις 8.500 σ.α.λ. του 3λιτρου V6, φτάνουν στους πίσω τροχούς 680 ίπποι και εξασφαλίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δλ. – μόλις 0,2 δλ. παραπάνω από την P1. Το 400άρι καλύπτεται σε 10,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, με μια μέση τιμή κατανάλωσης 4,7 λίτρων/100 χλμ.! Με τους αριθμούς, λοιπόν, τα πάει μια χαρά. Εκεί που χωλαίνει, είναι στον ήχο και λίγο στην εμφάνιση.

Εδώ έρχεται να βάλει τη μαεστρία της η Novitec, εξοπλίζοντας το βρετανικό GT με αναβαθμισμένη εξάτμιση και επαναπρογραμματισμένη ECU, μαζί με ένα body kit που μετατρέπει την Artura σε πειρασμό. Η ισχύς κερδίζει 75 ίππους σε σχέση με το εργοστάσιο, φτάνοντας συνολικά τα 735 άλογα και 720 Nm, ωστόσο αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά είναι το παρουσιαστικό. Πλήρως ανθρακονημάτινο body kit, με μια αεροτομή πίσω που από κάποιες γωνίες θυμίζει Escort Cosworth, στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος οι πανέμορφες ζάντες MC4 της Vossen σε διάσταση 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω (235/35 και 295/35 τα ελαστικά αντίστοιχα) και τέλος, μια τετράδα ελατηρίων χαμηλώματος 20 χλστ. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εντυπωσιακή McLaren της Novitec είναι ταχύτερη από την εργοστασιακή.

Get it on Google Play Download on the App Store