Η BMW απειλεί την Μεγάλη Βρετανία λόγω Brexit

Προβλημάτων συνέχεια για την Μεγάλη Βρετανία και τις επιχειρηματικές/βιομηχανικές δραστηριότητες της χώρας, λόγω της επικείμενης αποχώρησης από την Ευρωζώνη. Μετά την Airbus, που προειδοποίησε πως θα αποχωρήσει αν το Brexit επηρεάσει την παραγωγική της δυναμική, ήρθε η BMW ουσιαστικά να απειλήσει τους Βρετανούς με κλείσιμο των εργοστασίων της!

Δείτε ακόμα: BMW Σειρά 8: Επιστρέφει με 530 ίππους (+videos)

Οι Γερμανοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που θα έχει η προμήθεια ανταλλακτικών, αλλά και η ταχύτητα διεκπεραίωσης των απαιτούμενων ενεργειών για εισαγωγή τους στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς το Brexit θα σημάνει μία -τρόπον τινά- απομόνωση των Άγγλων από την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο εμπορικός διευθυντής των Βαυαρών, Stephan Freismuth, δήλωσε στους Financial Times πως: «σκοπεύουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να παραμείνουμε σε βρετανικό έδαφος, αλλά αν διαταραχθεί η αλυσίδα της εμπορικής βιωσιμότητας, τότε –δυστυχώς- θα πρέπει να αποχωρήσουμε».

Η BMW διατηρεί 4 εργοστάσια στην Μεγάλη Βρετανία: την μονάδα παραγωγής των MINI στην Οξφόρδη, τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις της Rolls-Royce στο Γκούντγουντ, ένα εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Χαμς Χολ και ένα μεταλλουργείο στο Σουίντον. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τις 7.000, κάτι που σημαίνει πως ενδεχόμενη αποχώρηση των Βαυρών θα πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή MINI Cooper D Countryman ALL4

Περισσότερο από το 80% των Mini και το 90% των Rolls-Royce αποτελούν προϊόντα εξαγωγής, ενώ και η μονάδα στο Χαμς Χολ στέλνει κινητήρες στην Γερμανία. Περίπου το 90% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί η BMW στις εργασίες της στην Μεγάλη Βρετανία εισάγονται από την ηπειρωτική Ευρώπη, καθιστώντας σαφείς τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν λόγω συναλλάγματος και φοροτεχνικών διακυμάνσεων.

Η BMW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προειδοποιεί εν όψει Brexit, καθώς και η Nissan με την Honda που διατηρούν εργοστάσια στην Μεγάλη Βρετανία, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τον μελλοντικό κύκλο εργασιών τους στο Νησί.

Get it on Google Play Download on the App Store