Hyundai Tucson F/L με έκπτωση λανσαρίσματος

H Hyundai ξεκινά το λανσάρισμα του ανανεωμένου Tucson με έκπτωση στις ήδη πολύ ανταγωνιστικές του τιμές, κάνοντάς το ακόμα πιο ελκυστικό και προσιτό στο κοινό που θέλει ένα πληθωρικό και υπερπλήρες σε όλα τα επίπεδα μικρομεσαίο SUV. Μαζί με τις αλλαγές που δέχτηκε στον εξωτερικό σχεδιασμό, το εντελώς νέο εσωτερικό, τους νέους κινητήρες και τις υψηλές ανέσεις που παρέχει, το Tucson Facelift αποτελεί μια πολύ αξιόλογη επιλογή στην κατηγορία του.

Συνολικά το ανανεωμένο Tucson διατίθεται σε 34 συνδυασμούς κινητήρων – μετάδοσης – εκδόσεων εξοπλισμού, καλύπτοντας άπαντες και σε όλα τα επίπεδα. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται το Tucson 1.6 T-GDI 160 PS Premium στην τιμή των 29.190 ευρώ, μαζί με την έκπτωση των 800 ευρώ. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν -μεταξύ άλλων: 7 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 12,3 ιντσών με πλοήγηση, έλεγχος λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως (Hyundai BlueLink), ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, Full LED φώτα, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πάρα πολλά ακόμη.

Ο νέος 1.600άρης 4κύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 160 άλογα και 265 Nm στις 1.500-3.500 σ.α.λ. Λαμβάνει έξτρα δύναμη 16 ίππων και 55 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα του 48V Hybrid και την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία των ιόντων λιθίου με τη χωρητικότητα των 0,44 kWh. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνει είναι πολύ καλές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 194 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 6,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 145 γρ./χλμ.

Η Hyundai διατήρησε και τον εξηλεκτρισμένο κινητήρα πετρελαίου 1.6 CRDI 48V Hybrid με την απόδοση των 136 ίππων και 280 Nm στις 1.500 σ.α.λ. Προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ., καταναλώνει σε μεικτές συνθήκες 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 139 γρ./χλμ. CO2. Οι τιμές του με την έκπτωση των 800 ευρώ ξεκινούν από τις 33.190 ευρώ, ενώ συνδυάζεται με το 7DCT και 4WD. Πιο πάνω τοποθετείται το φουλ υβριδικό 1.6 T-GDI 215 PS 6AT (από 40.690 ευρώ*) και το Plug-in Hybrid 252 PS 6AT (από 45.990 ευρώ*), αμφότερα και σε εκδόσεις 4WD. *από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Distinctive.

Όσον αφορά τις αλλαγές που φέρει το ανανεωμένο Tucson, αυτές εξωτερικά εστιάζονται στο νέο και πιο κομψό σχέδιο της μάσκας και τα μεγαλύτερα φώτα ημέρας LED. Επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με νέες ποδιές σε ασημί φινίρισμα. Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνει αμέσως το πλήρως αλλαγμένο ταμπλό με το ενιαίο πάνελ που ενσωματώνει τις δύο οθόνες του πίνακα οργάνων και του infotainment με διαγώνιο 12,3 ίντσες εκάστη. Νέο σχεδιασμό έχουν επίσης το τιμόνι και η κεντρική κονσόλα με όλα τα επιμέρους χειριστήρια για καλύτερη εργονομία. Μία ακόμα διαφορά εντοπίζεται στο λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου, που τοποθετήθηκε στην κολόνα του τιμονιού, όπως για παράδειγμα στο νέο Kona. Διαφορετικές με τη σειρά τους είναι οι επενδύσεις του εσωτερικού, τόσο οι υφασμάτινες όσο και οι δερμάτινες.

Την αναβαθμισμένη τεχνολογία του Hyundai Tucson F/L ενισχύουν με τη σειρά τους το πιο σύγχρονο Head-Up Display των 12 ιντσών, οι Over-the-Air ενημερώσεις λογισμικού και το ψηφιακό κλειδί Hyundai Digital Key 2.0. Πρόσθετα, νέα τεχνολογία για το Tucson είναι το προσαρμοζόμενο αυτόματο σύστημα μπροστινού φωτισμού, στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού προστέθηκε ο Έλεγχος Ευστάθειας πλευρικών ανέμων, ενώ το Rear Occupant Alert με ραντάρ ειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύεται κίνηση ή αναπνοή στο πίσω κάθισμα κατά την έξοδό του από το αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store