Οικογενειακό 2.300HP το Koenigsegg Gemera (+video)

Το Gemera είναι Koenigsegg με τα όλα του: twinturbo V8 με 2.000+ ίππους, 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ., τελική 400 χλμ./ώρα, τεχνολογία και καινοτομία μέχρι τελευταίας βίδας. Το Gemera, όμως, είναι και πολλά περισσότερα από ό,τι είχαν συνηθίσει τα Koenigsegg μέχρι σήμερα: υβριδικό, με χώρο για τέσσερις, πορτμπαγκάζ που χωράει τα μπαγκάζια τους, ταξιδιάρικο χαρακτήρα και αυτονομία 1.000 χλμ.! Κατά μια έννοια, ουσιαστική και εν πολλοίς κυριολεκτική, μιλάμε για το πρώτο οικογενειακό μοντέλο του Christian von Koenigsegg.

O Σουηδός κατασκευαστής και εφευρέτης ονείρων μας ξεναγεί στις χάρες της τελευταίας του δημιουργίας, μαζί με τον YouTuber Mr JWW. Οι δυο άντρες επιδεικνύουν τις οικογενειακές αρετές του hyper-GT από το Άνγκελχολμ, που μπορεί να φιλοξενήσει 4 ενήλικες επιβάτες άνετα και να χωρέσει άλλες τόσες βαλίτσες στο πορτμπαγκάζ, σε κάθετη τοποθέτηση. Οι βαλίτσες είναι ειδικά σχεδιασμένες από την Koenigsegg και κατασκευάζονται ανθρακονήματα, φέροντας στα ροδάκια το σχέδιο των ανθρακονημάτινων ζαντών του Gemera! Πολύ ωραίες πινελιές, οι οποίες προσθέτουν πόντους στον «travel friendly» χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ακόμα πιο επουσιώδης η στάνταρ παρουσία υποδοχών Isofix, για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων! Μέχρι μπαγκαζιέρα μπορείς να βάλεις στην οροφή, συνοδευόμενη από τον ανάλογο αισθητήρα που ενεργοποιεί την ανάλογη ειδοποίηση στο καντράν, ενημερώνοντας τον οδηγό να μην υπερβαίνει τα 300 χλμ./ώρα.

Πέρα από όλα τα οικογενειακά και ταξιδιάρικα βέβαια, το GT αμάξωμα «υποθάλπει» το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο στα χρονικά των Koenigsegg. Το προ τριετίας πρωτότυπο Gemera έπαιρνε κίνηση αποτελείτο από έναν 3κύλινδρο twinturbo κινητήρα 2.0 λίτρων και 3 ηλεκτροκινητήρες. Ο von Koenigsegg, ωστόσο, αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του πρώτου mega-GT, όπως αποκαλεί ο ίδιος το Gemera, επιφυλάσσοντας παράλληλα μια τεράστια έκπληξη για όλους. Το υβριδικό σύστημα του Gemera προσφέρεται και με τον 5.0 V8 twinturbo του Jesko, δημιουργώντας μια εξωσυμπαντική παρουσία 2.300 ίππων και τουλάχιστον 2.750 Nm ροπής! Αλλαγή που είχε ευεργετικές επιδράσεις και στη χωροταξία, καθώς οι αλλαγές (1 μεγάλος ηλεκτροκινητήρας μπροστά, αντί 3) στη διάταξη έφεραν αύξηση στο χώρο αποσκευών, εκεί όπου πλέον μπαίνουν οι προαναφερθείσες βαλίτσες.

Get it on Google Play Download on the App Store