Μηχανικός «κούρεψε» κιβώτιο σε Subaru WRX πελάτη

O ιδιοκτήτης ενός Subaru WRX στην Αμερική επισκέφθηκε το συνεργείο για μια επίσκεψη ρουτίνας. Σέρβις, αλλαγή λαδιών και λοιπών αναλώσιμων, γενικότερο έλεγχο στο αυτοκίνητο, τα συνηθισμένα. Η πλημμελής αντιμετώπιση από τους μηχανικούς, ωστόσο, του έφερε στα χέρια ένα αυτοκίνητο με «κουρεμένο» κιβώτιο και καμένο συμπλέκτη.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο New Haven του Κονέκτικατ, όταν ο Daniel Yopp Jr επισκέφθηκε εξουσιοδοτημένη μονάδα της Subaru για τη δεύτερη αλλαγή λαδιών. Διαδικασία απλούστατη, η οποία όμως προκάλεσε προβλήματα στη μετάδοση του «Ρεξ». Όχι αυτή καθαυτή η αλλαγή λαδιών, βέβαια, αλλά το τι έκαναν οι μηχανικοί όσο είχαν το αυτοκίνητο υπό την επίβλεψή τους. Όπως αναφέρει η μήνυση που κατέθεσε ο Yopp, ενόσω το WRX του ήταν στο συνεργείο, ένας από τους παλιούς μηχανικούς πήρε το όχημα για βόλτα, μαζί με έναν νεότερο στο δεξί κάθισμα. Ο λόγος; Να του μάθει πώς αλλάζουν ταχύτητες σε χειροκίνητο κιβώτιο. Ο πιτσιρικάς δεν είχε οδηγήσει με μηχανική μετάδοση, οπότε λίγα λεπτά μετά το «μάθημα» άρχισε να ορέγεται αλλαγές σχέσεων μόνος του.

Ο άμαθος σε ανακάτεμα λεβιέ και συγχρονισμό αριστερού ποδιού-δεξιού χεριού οδηγός, δεν άργησε να ταλαιπωρήσει το 6άρι του WRX. Γρατζούναγε τις ταχύτητες επειδή δεν λειτουργούσε σωστά τον συμπλέκτη, πατινάριζε δίχως λόγο, ό,τι περιμένεις δηλαδή από άνθρωπο που δεν ξέρει να οδηγεί. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ο Yopp ένα Subaru WRX που ούτε τις ταχύτητες «έπαιρνε», ούτε ο συμπλέκτης έπιανε εκεί που πρέπει. Καμία σχέση, δηλαδή, με το πώς είχε αφήσει το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Ο νεαρός, αλλά και η ανεύθυνη στάση του μεγαλύτερου, μηχανικού προκάλεσαν ζημιές στα γρανάζια και τον συμπλέκτη, τις οποίες ο ιδιοκτήτης απαιτεί να επισκευαστούν, παράλληλα με την καταβολή αποζημίωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store