Με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το Toyota GR Corolla

Ζήτημα χρόνου ήταν, από τη στιγμή που το 8άρι αυτόματο κιβώτιο μπήκε στο GR Yaris, να έβρισκε το δρόμο για τη μετάδοση και του GR Corolla. Η Toyota, μέσες-άκρες, επιβεβαιώνει το γεγονός, προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμα πιο καταιγιστικές επιδόσεις από το κορυφαίο της hot hatch.

Το αυστραλιανό περιοδικό Drive επικαλείται τον Sean Hanley, επικεφαλής των τοπικών πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota, λέγοντας ότι περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές GR86 και Supra έχουν επιλέξει το αυτόματο κιβώτιο. Πρόσθεσε, δε, χαρακτηριστικά: «Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κόσμος ότι οι άνθρωποι θα έλκονταν προς ένα αυτόματο GR Corolla, αν ήταν διαθέσιμο». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές του αφεντικού της Gazoo Racing, Tomoya Takahashi, περί εξέλιξης αυτόματου GR Corolla αν υπάρχει ζήτηση. Τα νούμερα των πωλήσεων σε Αυστραλία, αλλά και Αμερική, πιστοποιούν ότι όχι απλά υπάρχει, αλλά ενδεχομένως να ξεπεράσει και εκείνη για το χειροκίνητο κιβώτιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις Η.Π.Α. ούτε τα μισά GR86 που πωλήθηκαν πέρσι, δεν έφεραν μηχανική μετάδοση. Το 48% των ταξινομήσεων αφορούσε αυτοκίνητα με πεντάλ συμπλέκτη, αφήνοντας στην πλειοψηφία το 6άρι αυτόματο. Από τη στιγμή που το 8άρι αυτόματο στο GR Yaris είναι πιο σύγχρονο, γρήγορο, αποτελεσματικό και ταιριαστό με τον χαρακτήρα του μοντέλου, καταλαβαίνουμε ότι πανεύκολα μπορεί κάποιος να μαγευτεί από τις χάρες του. Κι αν το κάνει με το GR Yaris, εξίσου άνετα μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον για το GR Corolla. Ίδιο σύνολο κινητήρα-μετάδοσης διαθέτουν εξάλλου, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί το αυτόματο σασμάν.

Get it on Google Play Download on the App Store