Μαγνήτης το Skoda Vision 7S στο Golden Hall

Το πολύ εντυπωσιακό πρωτότυπο 7θέσιο SUV Skoda Vision 7S έφτασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Skoda στο Golden Hall. Το κοινό έχει την ευκαιρία να το θαυμάσει από κοντά μεταξύ 15-19 Σεπτεμβρίου και να πάρει μια γεύση από το λαμπρό μέλλον της τσέχικης μάρκας.

Το Vision 7S αναμενόμενα αποτελεί πόλο έλξης για κάθε φύλο και ηλικία, όπως διαπιστώσαμε και εμείς όση ώρα βρισκόμασταν εκεί. Το πληθωρικό αυτό SUV των 4,9 μέτρων μήκους αποτελεί τον προάγγελο του μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιαστεί το 2026, όμως νωρίτερα η Skoda θα λανσάρει πολλά νέα μοντέλα. Το 2024 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις των νέων Kodiaq και Superb, όπως και των ανανεωμένων Scala και Kamiq (στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο).

Το 2025 θα κάνει πρεμιέρα και ένα νέο μικρομεσαίο SUV, το μήκους 4,5 μέτρων Elroq, το οποίο θα αποτελέσει τον πλήρως ηλεκτρικό διάδοχο του Karoq. Στα σκαριά βρίσκεται και ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ. Θα παράγεται σε εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία και θα εμφανιστεί το 2025. Το ίδιο έτος, τα Enyaq και Enyaq Coupé θα ανανεωθούν πλήρως και θα υιοθετήσουν τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid του Vision 7S.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Skoda μετρά 128 χρόνια από όταν ιδρύθηκε το 1895 από τους Václav Laurin και του Václav Klement. Αρχικά η ομάδα τους ξεκίνησε να κατασκευάζει ποδήλατα, κατόπιν το 1899 μοτοσικλέτες και το 1905 έφτιαξαν το πρώτο αυτοκίνητο. Τι 1925 και μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο της L&K, η εταιρεία συγχωνεύτηκε με την Skoda. Χρονιά ορόσημο για την τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία ήταν το 1991, όταν έγινε η συγχώνευση με τη Volkswagen.

Get it on Google Play Download on the App Store