Φωτιά σε Tesla έκλεισε το δρόμο για 16 ώρες! (+video)

Η φωτιά σε ηλεκτρικό όχημα είναι εκ προοιμίου τεράστια πρόκληση στην αντιμετώπιση, λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που χρειάζονται για την καταπολέμηση των διαρκών αναζωπυρώσεων της μπαταρίας. Smart Electric να αρπάξει, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Πόσο μάλλον εδώ, που μιλάμε για Tesla – και μάλιστα όχι κάποιο Model Y ή Model 3, αλλά για το φορτηγό της!

Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, ένα Semi τυλίχτηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας τη Δευτέρα, προκαλώντας κυκλοφοριακή «ανακοπή». Το τεράστιο όχημα απαίτησε την παρέμβαση δεκάδων πυροσβεστών κι άλλων τόσων οχημάτων, προκειμένου απλά να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Στη συνέχεια έπρεπε να παραμείνουν στο σημείο, για να αποφύγουν τις προαναφερθείσες αναζωπυρώσεις. Η αρχική ανακοίνωση της πυροσβεστικής έκανε λόγο για κλείσιμο επ’ αόριστο του αυτοκινητοδρόμου, για να καταλάβουμε το μέγεθος του περιστατικού και της «διάλυσης» των μετακινήσεων στο συγκεκριμένο σημείο, που φυσικά επηρέασε τη ροή πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Τελικά, η «μπίλια» κάθισε στο 16ωρο. Τόσο χρειάστηκε να μείνει κλειστό ολόκληρο το ρεύμα, και μια λωρίδα από το διπλανό, σε εθνική οδό των Η.Π.Α. μέχρι να μπορέσει να δοθεί, με ασφάλεια, ξανά ο δρόμος σε κυκλοφορία. Σύμφωνα με τα μετρητικά όργανα των πυροσβεστών, η θερμοκρασία στη μπαταρία του Semi έφτασε μέχρι τους 1.000 βαθμούς Κελσίου! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από εκεί να ξεκίνησε το κακό, όμως εξετάζεται και το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από το φορτίο στην καρότσα. Η Tesla χρησιμοποιεί Semi για τη μεταφορά συστοιχιών από και προς το εργοστάσιό της, στο Φρίμοντ, οπότε δεν αποκλείεται ένα βραχυκύκλωμα εκεί να είναι η αιτία της καταστροφής. Όπως και να έχει, κατά πάσα πιθανότητα «δάκτυλος» μπαταρίας ήταν.

Get it on Google Play Download on the App Store