Νέο VW ID.3 Pro S με πιο πολύ δύναμη και τεχνολογία

Η Volkswagen λανσάρει το νέο ID.3 με εκτεταμένες αναβαθμίσεις σε επίπεδο τεχνολογίας, συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, αποκτά πιο γρήγορη φόρτιση και περισσότερη δύναμη στην έκδοση ID.3 Pro S.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, το ID.3 Pro S προσφέρεται στη Γερμανία με στάνταρ απόδοση 231 ίππων. Οι πελάτες άλλων χωρών μπορούν να αποφασίσουν μετά την αγορά εάν θέλουν να αυξήσουν την αρχική ισχύ από 204 άλογα σε 231, εφόσον το απαιτήσουν. Αυτή η επιλογή «power-on-demand» είναι νέα για τη Volkswagen και αποτελεί ένα καινούργιο στοιχείο στην ανάπτυξη των ψηφιακών επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Η περισσότερη δύναμη βελτιώνει την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δλ., έναντι 7,9 δλ. με τους 204 ίππους. Επίσης, η συνδυασμένη αυτονομία για το ID.3 Pro S φτάνει τα 559 χιλιόμετρα.

Το εν λόγω μοντέλο υιοθετεί ακόμα μια καινοτόμο λειτουργία φόρτισης και θερμικής διαχείρισης, η οποία διασφαλίζει ότι η μπαταρία έχει προετοιμαστεί πριν από την επόμενη στάση για ταχεία φόρτιση DC. Η μπαταρία των 77 kWh θερμαίνεται στη βέλτιστη θερμοκρασία, ώστε να μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ έως και 175 kW, χαρακτηριστικό που επιτρέπει τη μείωση του χρόνου φόρτισης κατά αρκετά λεπτά, ιδιαίτερα το χειμώνα. Όταν είναι ενεργή η καθοδήγηση διαδρομής από το σύστημα πλοήγησης με το βελτιωμένο Electric Vehicle Route Planner, η προετοιμασία ξεκινά αυτόματα στο δρόμο για τον επόμενο σταθμό γρήγορης φόρτισης. Χωρίς ενεργή καθοδήγηση διαδρομής, η λειτουργία μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το μενού φόρτισης στο σύστημα infotainment.

Στα ήδη πολλά σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του ID.3 Pro S προστέθηκαν και άλλα, όπως είναι το βελτιωμένο Travel Assist που επιτρέπει την υποβοηθούμενη διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση σε όλο το εύρος ταχύτητας, καθώς και την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους. Το Park Assist Plus διαθέτει λειτουργίες μνήμης και απομακρυσμένου παρκαρίσματος μέσω εφαρμογής στο smartphone. Νέα προσθήκη είναι και το σύστημα exit warning που αποτρέπει το άνοιγμα μιας από τις πόρτες, εάν ένα όχημα πλησιάζει από πίσω σε κοντινή απόσταση.

Το Wellness App είναι και αυτό ένα νέο χαρακτηριστικό, που αναπτύχθηκε για αυξημένη ευεξία κατά την οδήγηση ή όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Στο ID.3 Pro S, η εφαρμογή χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά όπως κρυφό φωτισμό, ήχο και κλιματισμό για αυτό. Κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα είναι διαθέσιμες οι προσαρμοζόμενες λειτουργίες ευεξίας Fresh Up, Calm Down και Power Break. Νέα προσθήκη αφορά και το προαιρετικό ηχοσύστημα 480 watt από τη Harman Kardon, με τα 12 κανάλια και τις πολλές μεμονωμένες ρυθμίσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store