Κομψή λιμουζίνα το νέο Skoda Superb

Η ώρα της πλήρους αποκάλυψης του νέου Skoda Superb έφτασε και η νέα ναυαρχίδα με κινητήρες εσωτερικής καύσης της τσέχικης μάρκας παρουσιάζει πληθωρικότητα αλλά με κομψό τρόπο και δίχως εξάρσεις ή περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού. Το τέταρτης γενιάς Superb θα είναι διαθέσιμο ως χάτσμπακ και ως Combi, με άφθονους χώρους, υψηλή τεχνολογία και εξηλεκτρισμένους κινητήρες.

Εξωτερικά διακρίνεται αμέσως για τις «καθαρές» σχεδιαστικές γραμμές από άκρη σε άκρη, με κυρίαρχη τη μεγάλη μάσκα μπροστά και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Στο χάτσμπακ το τελείωμα είναι αρκετά χυτό και με την έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ παραπέμπει σε κουπέ αυτοκίνητα. Το νέο Superb μεγάλωσε σε μήκος κατά 43 χιλιοστά και έφτασε τα 4.912 χιλιοστά (4.902 το Combi). Μεγαλύτερο είναι και το ύψος στα 1.481 χιλιοστά (+12 χιλιοστά), ίδιο παρέμεινε το πλάτος των 1.834 χιλιοστών, καθώς και το μακρύ μεταξόνιο των 2.841 χιλιοστών. Πολύ μελετημένος είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής. Οι ειδικά σχεδιασμένες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και η λεπτομερής δουλειά που έγινε στο τμήμα των επιβατών και στους εξωτερικούς καθρέπτες μείωσαν τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας στο μόλις Cd: 0,23 (0,25 το Combi).

Κομψότητα συνδυασμένη με την απαραίτητη τεχνολογία και πολυτέλεια χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του νέου μεγάλου Skoda. Διαθέτει μια ανεξάρτητη κεντρική οθόνη 13 ιντσών και head-up display για πρώτη φορά σε ναυαρχίδα της Skoda με θερμικό κινητήρα. Νέα είναι τα τρία περιστροφικά χειριστήρια Smart Dials που βρίσκονται κάτω από την οθόνη του infotainment, με το καθένα να ενσωματώνει ψηφιακή οθόνη διαμέτρου 32 χιλιοστών. Η αύξηση του μήκους και ύψους εξασφάλισε ακόμα πιο XXL χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το ύψος στην καμπίνα είναι τώρα κατά 11 χιλιοστά περισσότερο για τους εμπρός επιβάτες και 6 χιλιοστά για τους πίσω. Όσο για τον αέρα που έχουν στη διάθεσή τους οι πίσω επιβάτες, φτάνει και περισσεύει ακόμα και για δίμετρους. Ο χώρος αποσκευών, στο χάτσμπακ μεγάλωσε κατά 20 λίτρα και έφτασε τα 645 λίτρα, ενώ στο Combi κέρδισε άλλα 30 λίτρα και τώρα μετρά 690 λίτρα!

Για την κίνηση του νέου Skoda Superb υπάρχει μια γκάμα από έξι μηχανικά σύνολα, ισχύος από 150 έως 265 ίππους. Για πρώτη φορά εφοδιάζεται και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, όπως είναι το αρχικό μοτέρ 1.5 TSI 150 hp με 48V hybrid. Πιο πάνω τοποθετούνται οι 2.0 TSI 204 hp και 265 hp 4×4. Στους diesel αρχική επιλογή αφορά τον 2.0 TDI 150 hp και κατόπιν τον 2.0 TDI 193 hp 4×4. Για πρώτη φορά, όλοι οι κινητήρες του νέου Superb συνδυάζονται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7. Με το Plug-in Hybrid σύνολο εξοπλίζεται μόνο το Combi και πρόκειται για τον 1.5 TSI με συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και μετάδοση με DSG6.

Get it on Google Play Download on the App Store