Νέο Mini JCW Bulldog εκπαιδευμένο στο Nurburgring

Η Mini ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά Cooper, αλλά όχι πριν παρουσιάσει μια ειδική έκδοση από το Nurburgring για το Nurburgring. Bulldog το όνομα του ακόμα πιο σκληροπυρηνικού John Cooper Works, πανέτοιμο να «δαγκώσει» κάθε αντίπαλο.

Το όνομα της ράτσας του συμπαθέστατου σκύλου δεν επιλέχτηκε, πάντως, για να ανταποκρίνεται στον άνωθι παραλληλισμό. Η Bulldog Racing αποτελεί την πηγή έμπνευσης, μια αγωνιστική ομάδα που τρέχει με Mini Cooper και φέτος, στις 24 Ώρες του Nurburgring, τερμάτισαν δεύτεροι στην κατηγορία 1.6-2.0 λίτρων. Η ομάδα δεν αγωνίζεται απλά στο Nordschleiffe, έχει την έδρα της εκεί. Γέννημα-θρέμμα Nurburg οι μηχανικοί της, άρα και απολύτως ιδανικοί για το σετάρισμα ενός αυτοκινήτου στις ανάγκες της «Πράσινης Κόλασης».

Το ήδη εξαιρετικά καλοστημένο JCW αποκτά ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW V3, ρυθμισμένη μέσα από τις 86 στροφές της πιο επικίνδυνης πίστας του πλανήτη. Οι 17άρες OZ HyperGT είναι κοινές με των αγωνιστικών Cooper της Bulldog, ενώ τα ελαστικά Pirelli P Zero αφήνουν τις υπερβολές κατά μέρους για ένα πολύ λογικό (έως στενό) πέλμα 205 χλστ. (205/45/R17). Τα φρένα και ο 2.0λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο παραμένουν εργοστασιακά, αλλά το μοτέρ εκπέμπει πλέον πιο αγωνιστικές νότες λόγω νέας εξάτμισης από τη Remus. Η απόδοση παραμένει στα 231 άλογα και 320 Nm, με τους εμπρός τροχούς να την παραλαμβάνουν μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά πολύ πιθανό το Bulldog να είναι ταχύτερο στο 0-100 χλμ./ώρα από τα 6,1 δλ. του εργοστασιακού, ενδεχομένως και με υψηλότερη τελική από τα 242 χλμ./ώρα εκείνου, λόγω χαμηλότερου βάρους.

Βασική αλλαγή των Γερμανών στο JCW Bulldog Racing Edition, η αφαίρεση του πίσω καθίσματος και η αντικατάστασή του από μπάρα θόλων. Κίνηση που αποσκοπεί πρωτίστως στην ενίσχυση του πλαισίου και την αύξηση της ακαμψίας, αλλά μειώνει και την ένδειξη της ζυγαριάς. Δεν ανακοινώνεται πόσο, αλλά σίγουρα κάτω από τα 1.270 κιλά του κανονικού John Cooper Works.

Ούτε τιμή αναφέρεται, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Bulldog Racing δίνουν την επιλογή στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν ό,τι θέλουν. Μπορούν, δηλαδή, είτε να πάρουν έτοιμο το αυτοκίνητο, είτε να βάλουν ολόκληρο το πακέτο σε ήδη υπάρχοντα JCW, είτε να τοποθετήσουν επιλεκτικά κομμάτια. Αν κάποιος, για παράδειγμα, θέλει μόνο την εμφάνιση του Bulldog, παραγγέλνουν τα σήματα, τα αυτοκόλλητα και τις ζάντες. Όσοι αναζητούν την ουσία και το στήσιμο, παίρνουν μόνο την ανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store