3 νέα μικρά SUV – Crossover σε τιμές «θαύμα»

Ο περισσότερος κόσμος που κάνει έρευνα αγοράς για καινούργιο αυτοκίνητο κοιτάζει τα SUV-Crossover και τελικά καταλήγει σε ένα από τα πάρα πολλά διαθέσιμα μοντέλα. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις ταξινομήσεις, αφού το πρώτο 5μηνο το μερίδιό τους στην Ελλάδα έχει φτάσει το 57%. Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα μικρά SUV με ποσοστό 30% γιατί είναι πρακτικά, προσιτά στην πλειοψηφία τους και εξυπηρετούν πολλές ανάγκες. Ανάμεσα σε αυτά επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τρία μικρά SUV – Crossover σε οικονομικές τιμές, με αποδοτικούς κινητήρες και πολλά ακόμα χαρίσματα.

Dacia Sandero Stepway

Το οικονομικότερο σε τιμή crossover είναι το Sandero Stepway, με τιμή από μόνο 17.740 ευρώ στην εισαγωγική έκδοση 1.0 TCe 90 Essential. Με τον κινητήρα διπλού καυσίμου ECO-G (LPG – βενζίνη) συμφέρει περισσότερο λόγω του πολύ χαμηλού κόστους με τη χρήση υγραερίου. Οι τιμές του είναι και πάλι χαμηλές, αφού εκκινεί από τις 18.740 ευρώ ή από 19.650 ευρώ με πολύ καλό εξοπλισμό, ο οποίος πρόσφατα αναβαθμίστηκε και απέκτησε περισσότερα συστήματα ασφαλείας. Ο 1.000άρης turbo κινητήρας στην έκδοση ECO-G 100 έχει ισχύ 100 ίππων και 170 Nm με την επιλογή του LPG (υπάρχει διακόπτης στο ταμπλό). Προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 12 δλ. και γενικά εμφανίζει γεμάτο τράβηγμα και είναι επαρκέστατος για κάθε περίσταση. Με τη χρήση της βενζίνης η ισχύς μειώνεται στα 91 άλογα και 160 Nm, ωστόσο οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες.

Μεγάλο κέρδος έχει ο οδηγός με το υγραέριο, αφού με μέση πανελλαδική τιμή στα 0,8 ευρώ/λτ. και μεικτή κατανάλωση 8,5 λτ./100 χλμ., τα 100 χιλιόμετρα έχουν κόστος κάτω από 7 ευρώ. Παράλληλα το Sandero διακρίνεται για το όμορφο σε σχεδιασμό αμάξωμά του με το εκτός δρόμου παρουσιαστικό, το ευρύχωρο εσωτερικό, το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων και την πολύ καλή άνεση στο δρόμο.

Εξοπλισμός έκδοσης Expression ECO-G: 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, air condition, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, αισθητήρες στάθμευσης πίσω, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων και προβολείς ομίχλης. Τιμή: από 19.650 ευρώ.

Hyundai Bayon

Το ανανεωμένο Bayon προσφέρεται με έκπτωση 800 ευρώ και με αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Στη συγκεκριμένη έκδοση εκκινεί από 21.190 ευρώ και περιλαμβάνει όλο το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων. Νέο στάνταρ στοιχείο είναι η μεγάλη οθόνη των 10,25 ιντσών του infotainment και το σύστημα τηλεματικής Bluelink της Hyundai με εξ αποστάσεως σύνδεση με smartphone για έλεγχο λειτουργιών, ειδοποιήσεις, ενσωμάτωση ημερολογίου Google/iCloud και ενημερώσεις Over-the-Air.

Το ανανεωμένο Bayon εμφανίζεται αισθητά πιο ελκυστικό εξωτερικά μέσω του ανασχεδιασμένου εμπρός και πίσω τμήματός του. Με μήκος 4.180 χιλιοστά, το Bayon είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα με ύψος άνω του μέσου όρου χωρίς στρίμωγμα, ενώ ευρύχωρο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων. Όσον αφορά τον 1.0 T-GDI κινητήρα, οι 100 ίπποι και τα 172 Nm ροπής εξασφαλίζουν ζωηρές επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ.) και λογικές απαιτήσεις σε βενζίνη (5,4 λίτρα/100 χλμ. εργοστασιακή μέση τιμή). Ταυτόχρονα το στήσιμο αρέσκεται σε ορεινό στροφιλίκι, δίχως να παραμελεί τα καθήκοντά του στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Εξοπλισμός έκδοσης Premium: 6 αερόσακοι, αυτόματη έκτακτη πέδηση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ψηφιακός πίνακας οργάνων 4,2 ιντσών, οθόνη αφής 10,25 ιντσών, πλοήγηση, υπηρεσίες τηλεματικής και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Τιμή: από 21.190 ευρώ.

Kia Stonic

Το Stonic Model Year 2025 διαθέτει πλουσιότατο εξοπλισμό και πωλείται σε πολύ ανταγωνιστικές και τιμές. Με τον 1.000άρη turbo κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού GL Inmotion έχει ό,τι αναζητήσει κανείς από ένα B-SUV, σε τιμή από 21.190 ευρώ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την ισχύ των 100 ίππων και 172 Nm ροπής δίνει την αίσθηση ότι έχει περισσότερη δύναμη, είναι ελαστικό από τις χαμηλές στροφές και εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις σε συνδυασμό με λογικότατη κατανάλωση, όπως φανερώνουν τα 5,5 λίτρα/100 χλμ. μέσης εργοστασιακής τιμής. Παράλληλα κάνει και το 0-100 χλμ./ώρα σε λίγο πάνω από 11 δευτερόλεπτα (11,3 δλ.), ενώ διακρίνεται για το δυναμικό του στήσιμο.

Το εσωτερικό του Stonic με τη μινιμάλ αισθητική εστιάζει στην εργονομία, αφού τα διάφορα επιμέρους χειριστήρια και η οθόνη του infotainment είναι εύχρηστα. Στην καμπίνα του μικρού SUV των 4.140 χλστ. μήκους θα χωρέσουν άνετα τέσσερις ενήλικες, ενώ σε εξίσου καλά επίπεδα βρίσκεται και το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων, ενώ και η ποιότητα των υλικών δεν θα αφήσουν παραπονεμένο κάνενα.

Εξοπλισμός έκδοσης GL Inmotion: 6 αερόσακοι, αυτόματη έκτακτη πέδηση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή μεγάλων – μεσαίων φώτων, σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, οθόνη αφής 8 ιντσών, πλοήγηση, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και αυτόματη ενεργοποίηση φώτων. Τιμή: από 21.190 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store