Ποιο νέο Crossover αξίζει με 25.990 ευρώ;

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων κατακλύζεται από SUV και Crossover μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα μικρά και τα μικρομεσαία κατέχουν σχεδόν το 50% του μεριδίου των πωλήσεων. Ένα μέσο ποσό για την απόκτηση ενός κόμπακτ SUV με δυνατό κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό είναι οι 25.000 ευρώ, ενώ για μικρομεσαίο το budget ανεβαίνει και ξεπερνά εύκολα τις 30.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως είναι το αναβαθμισμένο Kia XCeed MY25. Είναι πολύ πιο προσιτό σε τιμή από τα περισσότερα C-SUV, ενώ βρίσκεται πιο κοντά σε κόστος αγοράς στα B-SUV με κινητήρες παραπλήσιας απόδοσης. Συγκεκριμένα το νέο Kia XCeed 1.5T 140 PS LX Premium 6MT 48V Hybrid προσφέρεται από 25.990 ευρώ, μαζί με το δωρεάν service για 5 χρόνια και την εργοστασιακή 7ετή εγγύηση. Οπότε το όφελος για τον πελάτη είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί γλιτώνει λεφτά από την τακτική συντήρηση και έχει το κεφάλι του ήσυχο για ότι τυχόν και αν συμβεί.

Παράλληλα το XCeed Model Year 2025 διαθέτει και περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό, όπως είναι η προσθήκη του πιο σύγχρονου infotainment με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, μαζί με πλοήγηση και το σύστημα τηλεματικής Kia Connect για να ελέγχει ο οδηγός διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως με το smartphone (πχ. εντοπισμό αυτοκινήτου, κατάσταση οχήματος, έλεγχο κλειδώματος των θυρών κ.λπ.). Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν πάρα πολλά ακόμα στοιχεία ασφαλείας, ανέσεων και διάφορα ακόμα αξεσουάρ, όπως είναι τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, 6 αερόσακοι, Full LED φώτα και φώτα ομίχλης LED, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, διζωνικός κλιματισμός, 18άρες ζάντες αλουμινίου, οι γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες κ.α.

Εκτός από τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό του, το Kia XCeed διακρίνεται για το καλλίγραμμο αμάξωμά του με τα δυναμικά σχεδιαστικά γνωρίσματα. Με μήκος που αγγίζει τα 4,4 μ. (4.395 χλστ.) τοποθετείται μεταξύ των πιο μεγάλων B-SUV και των πιο μικρών C-SUV, ενώ πλάτος, ύψος και μεταξόνιο είναι στα 1.826, 1.495 και 2.650 χλστ. αντίστοιχα. Επιπλέον, ο αρκετός αέρας από το έδαφος των 184 χλστ. διευκολύνει την επιβίβαση και αποβίβαση και δίνει τη δυνατότητα κίνηση σε χωματόδρομους. Ταυτόχρονα οι επιβάτες του XCeed απολαμβάνουν αρκετούς χώρους στο πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό του, έχοντας στη διάθεσή τους 380 λίτρα για τις αποσκευές.

Μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων του Kia XCeed MY25 είναι και ο αποδοτικός τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 1.5 T-GDI με τα 140 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και τη ροπή των 253 Nm από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Το εν λόγω μοτέρ ενσωματώνει και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid με ηλεκτρογεννήτρια, για πρόσθετη δύναμη κατά την εκκίνηση και τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις και πολύ ομαλή λειτουργία στου Stop&Start. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές με επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. και τελική ταχύτητα 195, ενώ η εργοστασιακή κατανάλωση είναι 6,3 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 141 γρ./χλμ. (99 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Την πληρότητα που εμφανίζει το μικρομεσαίο Crossover της Kia επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο και το πολύ καλό πάτημά του στο δρόμο. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς με το σχετικά σφιχτό σετάρισμα εξασφαλίζουν υποδειγματική σταθερότητα αντίστοιχη με χαμηλότερου αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα ξεκούραστους τους επιβάτες.

Get it on Google Play Download on the App Store