«Λαχείο» είναι αυτό το καινούργιο Ford Fiesta

Το επί σειρά ετών δημοφιλές μικρό μοντέλο της Ford, το Fiesta αποτελούσε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στα supermini, χάρη και στον σπορτίφ χαρακτήρα του. Παρόλα αυτά η Ford πήρε την απόφαση να λήξει την καριέρα του δίχως αντικαταστάτη, αφήνοντας τα ηνία στο δημοφιλές μικρό SUV, το Puma. Η παραγωγή του Fiesta έχει λήξει και αυτό που βλέπετε είναι ένα από τα τελευταία διαθέσιμα, στην ιδιαίτερα «αγαπητή» έκδοση στο κοινό ST-Line με τον κινητήρα 1.0 EcoBoost 125 PS mHEV.

Το ολοκαίνουργιο αυτό Fiesta βρίσκεται στην Έκθεση της Ford CarCenter και πωλείται στην τιμή των 21.990 ευρώ, ενώ καλύπτεται από την 8ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή 100.000 χλμ.). Καθότι ST-Line ξεχωρίζει για τα πιο τονισμένα δυναμικά του χαρακτηριστικά εξωτερικά, στο εσωτερικό και στο στήσιμο των αναρτήσεών του. Επιπλέον διαθέτει πλουσιότατο εξοπλισμό, με 6 αερόσακους, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αισθητήρες στάθμευσης πίσω και πολλά ακόμη.

Κινητήριος δύναμη είναι ο γνωστός, πολυβραβευμένος και αποδοτικός 3κύλινδρος turbo 1.0 EcoBoost των με το ενσωματωμένο mild hybrid. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 125 ίππους και 170 Nm (210 Nm με e-assist), ενώ το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V προσφέρει έξτρα ισχύ 16 ίππων μέσω της γεννήτριας – μίζας. Στην πράξη το μηχανικό αυτό σύνολο παρουσιάζει άριστη ελαστικότητα και τράβηγμα από τις πολύ χαμηλές στροφές και παρέχει γοργούς ρυθμούς επιταχύνσεων, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ. Επίσης καταναλώνει 6,5 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες, ενώ με εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Το οδηγοκεντρικό Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 PS mHEV ST-Line με το σφιχτό σετάρισμα των αναρτήσεων, τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, τις μικρές κλίσεις και πολύ καλά ζυγισμένο και στιβαρό πλαίσιο, δίνει το έναυσμα στον οδηγό για να το ευχαριστηθεί σε διαδρομές με στροφές. Σύμμαχός του είναι και το θετικό σε αίσθηση και άμεσο τιμόνι. Παράλληλα παρουσιάζει σπορτίφ στοιχεία και στο εσωτερικό του με την πολύ καλή ποιότητα και τους ικανοποιητικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (311 λίτρα).

  • Στοιχεία επικοινωνίας:
  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 371
  • Περιοχή: Π. Φάληρο
  • Τηλέφωνο: 210 9428157
  • email: info@carcenter.gr
  • site: carcenter.gr

Χάρτης:

Get it on Google Play Download on the App Store