Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB «ξεμπουκώνει» στην εθνική

Η Alfa Romeo είχε μακρά παράδοση στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ, με τελευταίο εκπρόσωπό της, την Giulietta. Παρουσιάστηκε το 2010 και σταμάτησε να παράγεται το 2020, χωρίς διάδοχο. Τώρα η μιλανέζικη φίρμα εισήλθε στα δημοφιλή μικρομεσαία SUV με την Tonale, την οποία δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Παρόλα αυτά, η Giulietta παραμένει ένα αυτοκίνητο με σπορτίφ ταπεραμέντο, τόσο σχεδιαστικά, όσο και στο δρόμο. Από τα σημεία αναφοράς της ήταν η εξαιρετική σταθερότητα που επεδείκνυε σε κάθε διαδρομή και έδινε τη δυνατότητα στον οδηγό της να την «στύψει» στις στροφές. Πιο πάνω από την αρχική έκδοση 1.4 TB των 120 ίππων τοποθετούνταν η 1.4 TB MultiAir με τα 170 άλογα και τα 230 Nm ροπής (250 Nm στην επιλογή Dynamic). Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT των 6 ταχυτήτων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονταν σε 7,7 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα άγγιζε τα 218 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη Giulietta που «πρωταγωνιστεί» στο παρακάτω video, είναι μοντέλο του 2012 και με 140.014 χλμ. στο οδόμετρό της. Όπως θα δείτε και εσείς δουλεύει άψογα, το μοτέρ ανοίγει με ευκολία και επιταχύνει γοργά, φτάνοντας με χωρίς να ζορίζεται υψηλές ταχύτητες, έως περίπου τα 230 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store