Στην κορυφή του κόσμου Toyota και Corolla

H Toyota έκλεισε το 2023 για άλλη μια φορά στην κορυφή του κόσμου από πλευράς πωλήσεων, καταγράφοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Πρώτο ανάμεσα ίσων best sellers δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από το πιο ιστορικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας: το Corolla.

Η φίρμα από το Αΐτσι πούλησε πέρσι 11.233.009 αυτοκίνητα, σημειώνοντας κορυφαία επίδοση όλων των εποχών τόσο για την ίδια, όσο και συνολικά στα χρονικά της αυτοκίνησης! Από αυτά τα 11,23 εκατ. ταξινομήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 1,64 εκατομμύρια αντιστοιχούν στο Corolla. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Toyota, όλες οι εκδόσεις του μικρομεσαίου της (χάτσμπακ, σεντάν, Touring Sports και Cross) κατάφεραν να φτάσουν σε αυτά τα πρωτοφανή επίπεδα εμπορικής απήχησης, δίχως μάλιστα να περιλαμβάνεται το κινεζικό Levin. Στις ταξινομήσεις, ωστόσο, συγκαταλέγεται το Fielder, ένα MPV βασισμένο στο Corolla για την ιαπωνική αγορά (Corolla Verso, με άλλα λόγια).

Το τελευταίο σκέλος δίνει πάτημα για ενστάσεις από την Tesla, η οποία από τη μεριά της ισχυρίζεται πως το Model Y είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στον πλανήτη. Το ηλεκτρικό crossover βρήκε 1,23 εκατομμύρια νέους αγοραστές το 2023, ωστόσο σύμφωνα με τους Αμερικανούς τα κατάφερε δίχως να προσφέρεται σε ποικίλες εκδόσεις. Άρα, βάσει της δικής τους λογικής, το Model Y είναι ο πραγματικός νικητής στο στίβο των πωλήσεων. Ποσώς ενδιαφέρεται βέβαια το Corolla και η ευρύτατη γκάμα του, βάζοντας πλώρη για ακόμα υψηλότερα νούμερα το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store