Ανέπαφο το Subaru Solterra στον τάρανδο (+video)

Τα Subaru ανέκαθεν έστριβαν. Στη συντριπτική τους πλειονότητα με boxer κινητήρα και τετρακίνηση Symmetrical, εξαιρουμένου του πισωκινήτου BRZ. Πισωκίνητο είναι και το Solterra, αλλά ουδεμία σχέση με επίπεδους βενζινοκινητήρες διατηρεί. Ευτυχώς, δεν ισχύει το ίδιο με την ικανότητά του στις αλλαγές πορείας.

Το πρώτο ηλεκτρικό των «Πλειάδων» υποβλήθηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου και απέδειξε για ακόμα μια φορά πως τα EVs, παρά το αυξημένο τους βάρος και τα ελαστικά χαμηλής τριβής που φοράνε (Yokohama Advan V61 διάστασης 235/60 R18 εν προκειμένω), κάνουν «παπάδες» με το τιμόνι υπό γωνία ελέω χαμηλού κέντρου βάρους (να είναι καλά οι μπαταρίες). Το Solterra δυο κώνους ήθελε για να περάσει τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας στα 78 χλμ./ώρα, αλλά η υποστροφή του στέρησε την επιτυχία έπειτα από επαφές σε δεύτερο και τρίτο διάδρομο. Οι δοκιμαστές του km77.com, ωστόσο, τόνισαν τις μικρές κλίσεις του αμαξώματος και την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης.

Τα χαρακτηριστικά αυτά μεταφράστηκαν σε αποτέλεσμα στα 73 χλμ./ώρα, όταν και η «αδελφή ψυχή» του Toyota bZ4X ελίχθηκε ανάμεσα στις κορύνες άνετα και ανέπαφα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με μόλις 1 χλμ./ώρα παραπάνω (74), το εμπρός μέρος άνοιξε πολύ περισσότερο την τροχιά του από ό,τι στα 77 ή 78 χλμ./ώρα. Συμπεριφορά που ενδεχομένως να οφείλεται στους χειρισμούς του οδηγού.

Get it on Google Play Download on the App Store