«Στάζει» απειλές το νέο Toyota GR Yaris Rally1

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το τέλος μιας ακόμα σαρωτικής χρονιάς στο WRC, η Toyota παρουσιάζει το αυτοκίνητο που σκοπεύει να συνεχίσει την παντοκρατορία της στην κορυφαία μορφή αγώνων ράλλυ. Το GR Yaris Rally1 του 2024 είναι κιόλας εδώ, σε μια κατάμαυρη και φουλ απειλητική μορφή που ήδη σπέρνει πανικό στους ανταγωνιστές.

Το νέο GR Yaris Rally1 αφήνει τα παραδοσιακά χρώματα της Gazoo Racing (κόκκινο, λευκό, μαύρο) για χάρη μιας ολόμαυρης φορεσιάς, που απογειώνει την εκπεμπόμενη «κακία» του αυτοκινήτου. Η τριχρωμία της Gazoo δεν λείπει, καθώς το ερυθρόλευκο «GR» στα πλαϊνά και το καπό, ωστόσο η κυριαρχία της μαύρης απόχρωσης δημιουργεί ένα από τα καλύτερα livery που έχουμε δει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το μόνο που μένει είναι να το υιοθετήσουν οι Ιάπωνες και στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο αυτά τα χρώματα να μπήκαν μόνο για την παρουσίαση του «όπλου».

Κάτω από το φουσκωμένο, επιβλητικό και «φτερωτό» αμάξωμα συναντάμε το υβριδικό σύστημα κίνησης, που αποτελείται από τον 1.6 τετρακύλινδρο τούρμπο, ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 3,9 kWh. Η ισχύς του συστήματος MGU (Motor Generator Unit), που τοποθετείται στον πίσω αξονα, ανέρχεται στους 136 ίππους και τα 180 Nm, ενισχύοντας το θερμικό μοτέρ για σύντομα χρονικά διαστήματα έως 3 δλ. H συνδυαστική ισχύς τοποθετείται στην περιοχή των 500 ίππων, με ένα 5άρι ημιαυτόματο κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά να αναλαμβάνουν τον καταμερισμό της δύναμης στους δύο άξονες.

Στα πηδάλια των επίδοξων συνεχιστών του πρωταθληματικού σερί της Toyota θα συνεχίσουν ο δις πρωταθλητής Kalle Rovanpera, αλλά σε πρόγραμμα μερικών συμμετοχών, ο φιναλίστ φέτος Elfyn Evans, o εξαιρετικά βελτιωμένος Takamoto Katsuta και επίσης για επιλεγμένους αγώνες, ο 8άκις τροπαιούχος (τα δυο τελευταία πρωταθλήματα με την Toyota) Sebastien Ogier. Διεκδικητές του τίτλου, δηλαδή, θα είναι οι Evans και Katsuta, εκτός κι αν ο Rovanpera ή ο Ogier κάνουν τέτοια χρονιά, που θα καταφέρουν να πάρουν την κούπα δίχως να κατέβουν σε όλους τους αγώνες (απίθανο, όχι αδύνατο). Έναρξη ειδικών στις 25 Ιανουαρίου, στην καθιερωμένη πρεμιέρα του Μόντε Κάρλο.

Get it on Google Play Download on the App Store