Νέο Toyota Land Cruiser με δάφνες 10 νικητών Ντακάρ

Με τη φετινή, η Toyota συμπλήρωσε 10 σερί νίκες στο Ντακάρ (στην κατηγορία παραγωγής, όχι γενικής). Το Land Cruiser δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει, κι ας είναι το Hilux αυτό που έχει γευτεί πολλές από τις σαμπάνιες (φέτος το Land Cruiser GR Sport ήταν πάντως). Εξ ου και η νέα, ειδική έκδοση 10th Victory Edition.

Το επετειακό και εορταστικό J300 ξεχωρίζει από το μαύρο χρώμα στη μάσκα, τα σκαλοπάτια, τα αυτοκόλλητα στις πόρτες, τις προστατευτικές ποδιές και τις νέες 18άρες ζάντες, που περιβάλλονται από μικτά ελαστικά διάστασης 285/60. Το ασπρόμαυρο μοτίβο σπάνε οι κόκκινοι γάντζοι στους προφυλακτήρες, όπως και το ξάνοιγμα της απόχρωσης στα αυτοκόλλητα όσο πηγαίνει το βλέμμα προς τα πίσω. Στο εσωτερικό, αντίθετα, δεν έχουμε ούτε ασπρόμαυρα χρώματα, ούτε αναφορές σε αγωνιστικά οχήματα. Ωραιότατες μπεζ δερμάτινες επενδύσεις καλύπτουν την πλειονότητα των επιφανειών, ξύλινες απαντώνται σε αρκετά σημεία και στην κορυφή του ταμπλό η οθόνη αφής των 9 ιντσών.

Σε αντίθεση με το αγωνιστικό Land Cruiser, που ανταμείφθηκε με τις δάφνες του νικητή στον σκληρότερο αγώνα του πλανήτη, κάτω από το καπό του 10th Victory Edition δεν βρίσκουμε ντίζελ κινητήρα. Εδώ αναλαμβάνει ο διτούρμπινος 3.5 V6 των 415 ίππων στις 5.200 σ.α.λ. και 650 Nm στις 2.000-3.600 σ.α.λ., που τροφοδοτεί όλους τους τροχούς μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης και 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Direct Shift.

To Land Cruiser 10th Victory Edition διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τιμή 319.900 ντιράμ (80.502 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store