Το Land Rover Discovery γιορτάζει 35 χρόνια περιπέτειας

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει μπει ελαφρώς στη σκιά του νέου Defender και των Range Rover, όμως το Discovery δεν παύει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά ονόματα στο πορτφόλιο της Land Rover. Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση (άραγε, ποιος δεν θυμάται τα Camel Trophy;), με τους Βρετανούς να το γιορτάζουν δεόντως.

Καταρχάς, παρουσίασαν την απαραίτητη επετειακή έκδοση. Το Discovery 35th Edition αποτελεί την ακόμα πλουσιότερη εκδοχή του Metropolitan Edition, πατώντας σε μαύρες 22άρες ζάντες, με επίσης μαύρες δαγκάνες φρένων πίσω τους, και φορώντας αποκλειστικά δυο χρώματα στο αμάξωμα: Santorini Black και Carpathian Grey. Τα σήματα «XXXV (λατινικά το 35)» δίνουν τον απαραίτητο τόνο μοναδικότητας, ενώ στο εσωτερικό τα πάντα καλύπτονται από δέρμα και ενθέσεις Titanium Mesh, με τον εξοπλισμό να προσφέρει από τετραζωνικό κλιματισμό μέχρι premium ηχοσύστημα 20 ηχείων. Για κάποιον λόγο που μόνο η Land Rover ξέρει πάντως, φωτογραφίες από το 35th Edition δεν δημοσιεύει, παρά μόνο από το Metropolitan.

Στο μέτωπο των κινητήρων τώρα, τα μεγάλα νέα αφορούν το νέο κορυφαίο ντίζελ D350D, που αντικαθιστά το D300. Κάτι που σημαίνει ότι ο mild hybrid 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo πετρελαιοκινητήρας ανεβαίνει στα 350 άλογα στις 4.000 σ.α.λ. και τα 700 Nm στις 1.500-3.000 σ.α.λ. (+50 ίπποι και +50 Nm), κατεβάζοντας το χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα σχεδόν 1 δλ. (-0,7 δλ., 5,9 δλ. πλέον, σταθερά ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 209 χλμ./ώρα η τελική).

Get it on Google Play Download on the App Store