Η Brabus κάνει «μπράβο» το Range Rover

Η Brabus σιγά σιγά έχει αρχίσει να δίνει χαρά και σε άλλα αυτοκίνητα εκτός από τις Mercedes, με το Range Rover να είναι ο πιο πρόσφατος «εξωσχολικός» προνομιούχος. Στην κορυφαία του έκδοση εννοείται, προκειμένου να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης και ισχύος εναλλακτική στις Rolls-Royce Cullinan και Bentley Bentayga.

O βελτιωτής από το Μπότροπ πήρε το Range Rover P530 και το προίκισε με όλα τα καλούδια, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις Mercedes. Αρκετά πιο διακριτικά είναι η αλήθεια, καθώς εδώ έχουμε ένα σχετικό ήπιο splitter μπροστά και ποδιές στο πλάι, την ώρα που ο διαχύτης με τις τετραπλές απολήξεις και η αεροτομή πίσω (όλα από ανθρακονήματα) κάνουν σαφώς πιο αισθητή την παρουσία τους. Συνολικά βέβαια, και χάρις στις πολυάκτινες 24άρες ζάντες, το παρουσιαστικό του Brabus 600 «στάζει» επιβλητικότητα. Το total black ντύσιμο και η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος επίσης παίζουν το ρόλο τους, ενώ πια στη θέση των αγγλικών σημάτων συναντάμε εκείνα των Γερμανών.

Όσο διακριτικό είναι το εξωτερικό, αλλά τόσο φανταχτερό είναι το εσωτερικό του Brabus 600. Οι φιστικί (Pistachio Green) δερμάτινες επενδύσεις καλύπτουν τα πάντα στην καμπίνα, αφήνοντας χώρο για λίγο carbon και αλουμίνιο στην κεντρική κονσόλα, το ταμπλό, τους αεραγωγούς και τα πεντάλ.

Λίγες και καλές οι επεμβάσεις και στα μηχανικά μέρη, όπου ο 4.4 V8 twinturbo αποκτά το πρόγραμμα PowerXtra 600 και βλέπει την ισχύ του να σκαρφαλώνει από τα 530 στα 600 άλογα. Ανάλογη αύξηση στη ροπή, η οποία πλέον φτάνει στα 800 Nm από τα 750. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερες από τα 4,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 261 χλμ./ώρα τελικής του εργοστασιακού P530.

Get it on Google Play Download on the App Store