Νέα Mercedes-AMG GT 63 Pro πίστες ψάχνει (+video)

Η Mercedes-AMG παρουσίασε την πιο εστιασμένη έκδοση της νέας GT Coupe μέχρι σήμερα, βάζοντας τον όρο Pro στην ονομασία και προικίζοντας κινητήρα, σασί, ελαστικά, αναρτήσεις, ηλεκτρονικά και αεροδυναμική.

Η GT 63 Pro 4Matic+ διακρίνεται για τις νέες ζάντες 21 ιντσών, που περιβάλλονται από ελαστικά Michelin Pilot Sport 5 ή Michelin Pilot Sport Cup 2 R, τον πιο επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα με τα ανασχεδιασμένα ακροπτερύγια, το μεγαλύτερο διαχύτη στον πίσω και τη σταθερή αεροτομή. Κάτω από το αμάξωμα, αναλαμβάνουν την εξομάλυνση των αεροδυναμικών ριπών ενεργά flaps, με προέλευση από το hypercar One. Τα στοιχεία στις πλαϊνές εισαγωγές του προφυλακτήρα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγιστοποιείται η ψύξη των φρένων, τα οποία με τη σειρά τους είναι στάνταρ κεραμικά 419 χλστ. εμπρός, έχοντας να πιάνουν πάνω τους 6πίστονες δαγκάνες.

Η προσήλωση της Pro στις επιδόσεις, και ιδίως στη χρήση πίστας, φαίνεται από την προσοχή που δόθηκε στις λεπτομέρειες. Πέρα από την αεροδυναμική και την ψύξη των φρένων, οι μηχανικοί τοποθέτησαν δυο έξτρα ψυγεία για τη διασφάλιση του κινητήρα ακόμα και στις υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τα δικά τους ψυγεία έχουν επίσης τόσο το 9άρι αυτόματο κιβώτιο, όσο και τα διαφορικά. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και το σύστημα τετραδιεύθυνσης ολοκληρώνουν το πλαίσιο αξιοποίησης του 4.0 V8 twinturbo, ο οποίος κερδίζει σε δύναμη και χαρακτηριστικά απόδοσης.

Η ισχύς της GT 63 Pro 4Matic+ ανέρχεται σε 611 άλογα και 850 Nm, κερδίζοντας 26 ίππους και 50 Nm συγκριτικά με την απλή GT 63. Το σύστημα τετρακίνησης 4Matic+ και το αναθεωρημένο λογισμικό launch control-αλλαγών ταχυτήτων, μαζί με την επιπλέον δύναμη, κατεβάζουν το χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 3,1 δλ. (από 3,2 δλ.) και αυξάνουν την τελική στα 317 χλμ./ώρα (από 315), ωστόσο εκεί που επικεντρώνονται είναι στη μείωση των χρόνων πίστας. Σύμφωνα με τη Mercedes-AMG, η Pro είναι 0,3 δλ. ταχύτερη στο γύρο από την απλή GT 63 4Matic+, επιδεικνύοντας παράλληλα σημαντικά μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά των φρένων και τις υψηλές θερμοκρασίες. Με λίγα λόγια, η Pro γυρνάει πιο γρήγορα και για περισσότερη ώρα την πίστα από την GT 63, πριν να χρειαστεί «κρύωμα».

Get it on Google Play Download on the App Store