Νέο και πιο ευρύχωρο 5θυρο MINI Cooper

H ΜΙΝΙ παρουσίασε την πιο ευρύχωρη και πρακτική έκδοση του νέου MINI Cooper με τις δύο επιπλέον πόρτες και τους περισσότερους πόντους στο μήκος του αμαξώματος. Συγκριτικά με το κοντύτερο 3θυρο μοντέλο, το 5θυρο παραμένει ίδιο σχεδιαστικά και διατηρεί το ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο παρουσιαστικό του, ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Charismatic Simplicity».

Με μήκος 4.036 χλστ., πλάτος 1.744 χλστ., ύψος 1.464 χλστ., οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του προκατόχου του. Σε σύγκριση με το νέο 3θυρο MINI Cooper, το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 72 χλστ. και το μήκος του αμαξώματος κατά 172 χλστ. Όλα αυτά λειτουργούν προς όφελος των επιβατών όσον αφορά την άνεση και τους διαθέσιμους χώρους. Στο πίσω κάθισμα οι φιλοξενούμενοι έχουν στη διάθεσή τους αισθητά περισσότερο αέρα για τα πόδια, ενώ μεγαλύτερο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 275 λίτρων. Επίσης, με τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα σε αναλογία 60:40 ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 925 λίτρα (210-800 λτ. το 3θυρο). Αντίστοιχα και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός στο εσωτερικό δεν αλλάζει. Κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι άλλο από την κεντρική στρογγυλή οθόνη OLED των 9,44 ιντσών.

Το νέο 5θυρο MINI Cooper διατίθεται σε έντεκα χρώματα αμαξώματος. Για την οροφή, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία χρώματα που δημιουργούν αντίθεση, στο χρώμα του αυτοκινήτου και στη χαρακτηριστική multi-tone οροφή με χρωματική διαβάθμιση. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξατομικευτεί μέσα από τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις: τη βασική Essential, την Classic, την Favoured με ασημί φινιρίσματα και την πιο σπορ JCW (John Cooper Works). Η διάμετρος των ελαστικών είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη του απερχόμενου μοντέλου, τονίζοντας το φαρδύ στήσιμο του νέου 5θυρου MINI Cooper. Οι αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες με διάμετρο από 16 έως και 18 ίντσες προσφέρουν πλέον περισσότερες επιλογές.

Το νέο 5θυρο MINI Cooper διατίθεται με δύο αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Το εισαγωγικό μοντέλο είναι το MINI Cooper C με τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λτ. απόδοσης 156 ίππων και 230 Nm. επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,0 δευτερόλεπτα και να πετυχαίνει τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. Η συνδυαστική κατανάλωση είναι 6,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 136 γρ./χλμ. Το MINI Cooper S διαθέτει 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα 204 hp και ροπής 300 Nm. Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, φτάνει τα 242 χλμ./ώρα τελικής, καταναλώνει 6,3 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 141 γρ./χλμ. CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store