Νέο μικρό SUV Kia Sonet κάτω από τα 4 μέτρα

H Kia ανανεώνει το μικρότερο SUV μοντέλο της Sonet, το οποίο τοποθετείται κάτω από το Seltos. Το ντεμπούτο του έγινε στην Ινδία όπου βρίσκεται το κύριο εργοστάσιο παραγωγής του, ενώ θα προσφέρεται ακόμα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

Το ανανεωμένο Kia Sonet απέκτησε πιο μοντέρνα εμφάνιση εξωτερικά, σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Μπροστά κυριαρχεί η ανασχεδιασμένη ευμεγέθης παραλληλόγραμμη μάσκα «Tiger Nose» και τα νέα φωτιστικά σώματα με τη «ρέουσα» μορφή στις άκρες. Αλλαγμένος είναι και ο προφυλακτήρας με τον κεντρικό αεραγωγό και την ασημί ποδιά. Πλήρως αλλαγμένο είναι και το πίσω μέρος του Sonet, όπου ξεχωρίζουν αμέσως τα γεμάτα γωνίες φώτα που είναι τοποθετημένα στα άκρα και ενώνονται με μια φωτεινή λωρίδα LED. Διαφορετικός είναι με τη σειρά του και ο πίσω προφυλακτήρας, ενώ υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 15 και 16 ιντσών. Το Sonet αποτελεί το μικρότερο SUV της Kia και έχει μήκος 3.995 χλστ. (4.140 χλστ. το Stonic), πλάτος 1.790 χλστ., ύψος 1.610 χλστ. και μεταξόνιο 2.500 χλστ.

Φρεσκαρισμένο παρουσιάζεται και το εσωτερικό του ανανεωμένου Kia Sonet, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε τεχνολογία. Στο άνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας φιλοξενείται η νέα οθόνη των 10,25 ιντσών του infotainment, που τοποθετείται στις ακριβότερες εκδόσεις και συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. Στα πιο πλούσια μοντέλα τοποθετούνται αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προσαρμοζόμενο cruise control, αεριζόμενα εμπρός καθίσματα και όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων. Παρά το μικρό του μήκος, το Sonet παρέχει αρκετά καλούς χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (385 λίτρα).

Για την κίνηση του Sonet υπάρχουν τρία συνολικά μηχανικά σύνολα. Στη βάση βρίσκεται το ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης των 1.2 λτ. ισχύος 83 ίππων και 115 Nm ροπής, συνδυασμένο με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Πιο πάνω τοποθετείται ο γνωστός κινητήρας 1.0 T-GDi των 120 ίππων και 172 Nm ροπής με κιβώτιο 6iMT ή 7DCT. Στην γκάμα περιλαμβάνεται και ο ντίζελ 1.5 CRDi των 116 ίππων και 250 Nm ροπής με κιβώτια 6MT, 6iMT και 6ΑΤ.

Get it on Google Play Download on the App Store