Κυνηγητό με Toyota Celica T-Sport και Renault Clio 172

Φαινομενικά τα Toyota Celica T-Sport και Renault Clio 172 έχουν αρκετές διαφορές. Οι ομοιότητές τους, όμως, είναι σαφώς περισσότερες.

Δείτε ακόμα: Πόσο δύσκολη είναι η οδήγηση χωρίς ηλεκτρονικά; (+video)

Αμφότερα προέρχονται από μια εποχή που τα τούρμπο δεν είχαν κυριεύσει τον κόσμο, αποδίδοντας 192 και 172 ίππους από 1.8 και 2.0 λίτρα ατμοσφαιρικής αναπνοής αντίστοιχα. Αντίστοιχη συνθήκη με τους υπερτροφοδότες και για τα ηλεκτρονικά συστήματα, διαθέτοντας μόνο ABS και ESP για να συνδράμουν το έργο του οδηγού, με τον έλεγχο της ευστάθειας να απενεργοποιείται πλήρως. Ο έλεγχος της μετάδοσης εναπόκειτο στον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, με 6άρι χειροκίνητο για την Celica και 5άρι για το Clio.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες με Honda VTEC και Toyota VVTL-i (+video)

Οι επιδόσεις ήταν παρεμφερείς, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 7,5 δλ. για την T-Sport και 7,3 για το 172άρι, με την τελική ταχύτητα να είναι υπέρ της Celica (225 χλμ./ώρα έναντι 220). Το Clio είναι ελαφρύτερο, με 1.035 κιλά αντί 1.215, όμως ειδοποιός διαφορά είναι τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Στις 6.250 σ.α.λ. που αποδίδει τη μέγιστη ισχύ το γαλλικό hot hatch, το VVTL-i της Celica αλλάζει το βύθισμα και εκτοξεύεται στις 7.800 σ.α.λ., με τον κόφτη στις 8.200 σ.α.λ. Πώς μεταφράζονται όλα αυτά εντός πίστας; 8 λεπτά και 21 δλ. απολαυστικής απάντησης ακολουθούν

Get it on Google Play Download on the App Store