Tesla με 700.000 χλμ. δεν έχει αλλάξει μπαταρία!

Τα Tesla γενικά δεν έχουν την καλύτερη σχέση με την ποιότητα και την αξιοπιστία. Για την ακρίβεια, και βάσει των όσων αναφέρουν σχετικές έρευνες, παραμένουν «σκοτωμένα» με αυτές τις έννοιες. Παρόλα αυτά δεν λείπουν περιπτώσεις με πολλά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους. Μια τέτοια αφορά το συγκεκριμένο Model S, που όχι μόνο κοντεύει να φτάσει τις 700.000 χλμ., αλλά δεν έχει αλλάξει ούτε μια φορά μπαταρία!

Το άφθαρτο Model S εντοπίζεται στη Μεγάλη Βρετανία και έναν άνθρωπο, που το αγόρασε το 2016 για να το δουλέψει ως ταξί από αεροδρόμια. Απολύτως αναμενόμενα περιμένεις να έχει πολλά χιλιόμετρα, αλλά 694.000 χλμ. (693.936, ή 431.192 μίλια) παραπάει – ιδίως όταν μαθαίνεις πως μέχρι σήμερα, το μαύρο Model S P90 D δεν έχει αλλάξει ούτε μπαταρία ούτε ηλεκτροκινητήρες! Με έναν απίστευτο τρόπο, το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται καθημερινά και διαρκώς χωρίς να έχει χρειαστεί βαριά επισκευή, από αυτές που σχεδόν όλα τα EVs απαιτούν σε βάθος χρόνου.

Ο ευτυχής (και τυχερός, δίχως αμφιβολία) κάτοχος του «αθάνατου» Tesla αναφέρει πως με τόση χρήση, η οποία περιλαμβάνει καθημερινές συνδέσεις σε Supercharger και φόρτιση στο 100% (αμφότερες ενέργειες που καταπονούν τα στοιχεία της μπαταρίας), η αυτονομία έχει πέσει μόλις κατά 23% σε σχέση με όταν το πήρε, χάνοντας περίπου 105 χλμ. στα διαστήματα μεταξύ των φορτίσεων. Κατά τα άλλα, κανένα απολύτως πρόβλημα μηχανικά. Τα δυο μοτέρ εξακολουθούν να παράγουν 420 ίππους και 658 Nm, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,2 δλ. και μέχρι τα 250 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 90 kWh καινούργια έδινε 557 χλμ., οπότε εδώ βγάζοντας τα 105 χλμ. που έχει χάσει, πέφτει στα 452 χλμ. – και πάλι, νούμερο εντυπωσιακό (ως απίστευτο) για αυτοκίνητο που είναι σαν να έχει ταξιδέψει μέχρι το φεγγάρι και να έχει γυρίσει!

Get it on Google Play Download on the App Store