Αποκτήνωση 720 ίππων για το νέο Ford F-150 Raptor R

Η Ford παρουσίασε το νέο και ακόμα πιο κτηνώδες F-150 Raptor R, που φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα ισχύος για pick up με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ακριβέστερα, έχουμε και επίσημα νέο βασιλιά όλων των εποχών στα θερμικά αγροτικά, καθώς εξαναγκάζεται σε αποχώρηση από το θρόνο το RAM TRX!

Ο υπέρτατος «Ράπτορας» ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χάρη στο τονισμένο «R» του «Raptor», στα αυτοκόλλητα της καρότσας, και το μικρό σήμα στη μάσκα. Τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά των 37 ιντσών και το φουσκωμένο αμάξωμα προέρχονται από το κανονικό F-150 Raptor, ωστόσο το σετάρισμα της ανάρτησης έχει γίνει ειδικά για το R και χρησιμοποιεί σκληρότερα ελατήρια, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις που μπορούν να ασκηθούν. Η απόσταση των 330 χλστ. από το έδαφος, δε, εγγυάται πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε τερέν, όπως και η διαδρομή των 330 χλστ. για την εμπρός ανάρτηση και των 358 χλστ. για την πίσω!

Ίδια εικόνα με το Raptor και εσωτερικά, όπου συναντάμε μπάκετ καθίσματα της Recaro, επενδύσεις από δέρμα και alcantara, φιλέτα ανθρακονημάτων και την οθόνη αφής των 12 ιντσών, που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων SYNC4. Τη διαφορά κάνει και εδώ το «R» στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και του υποβραχιόνιου, βάζοντας τον οδηγό στο κλίμα για το τί θα συμβεί μόλις πατήσει τέρμα το δεξί πεντάλ…

Κάτω από το αεριζόμενο καπό φωλιάζει κανονικότατα, ο κινητήρας της Shelby GT500. Ακόμα πιο κοντά σε απόδοση με το «πουσαρισμένο» muscle car, καθώς ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου είχε ως αποτέλεσμα αύξηση 20 ίππων στην ισχύ του κομπρεσοράτου 5.2 V8 Predator, ο οποίος πλέον φτάνει αισίως τους 720 ίππους! Το μέχρι πρότινος κορυφαίο RAM TRX βρίσκεται στα 702 άλογα, οπότε το F-150 Raptor R στέφεται με άνεση ως το ισχυρότερο θερμικό pick up της ιστορίας! Μαζί του και μια γενναιόδωρη ροπή 868 Nm, αν και υπολείπεται των 882 Nm του TRX. Ελάχιστο το κακό, ειδικά από τη στιγμή που το Raptor R ζυγίζει 180 κιλά λιγότερο (2.700 αντί 2.980) από το RAM.

 

Επιδόσεις δεν ανακοινώνουν οι Αμερικανοί, ωστόσο αν λάβουμε υπόψη πως το TRX θέλει 4,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 10,9 δλ. για το 0-160 χλμ.ώρα, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον αντίστοιχου επιπέδου γκάζι από το ελαφρύτερο και ισχυρότερο Raptor R! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το θηριώδες pick up ρίχνει 60 άλογα ακόμα και στο supercar της εταιρίας, το GT! Για την ακρίβεια, εξαιρουμένης της Shelby GT500 που δεν φοράει το «Μπλε Οβάλ», το Raptor R είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής με τα σήματα της Ford!

Get it on Google Play Download on the App Store