Νέο Abarth Fastback είναι η BMW X4 M των φτωχών

Η Fiat παρουσίασε την πιο σπορ έκδοση του μικρομεσαίου κουπέ-SUV μοντέλου Fastback, με τα σήματα της Abarth και τις απαραίτητες σπορ προσθήκες εμφανισιακά και σε δυναμικά χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε ότι το Fiat Fastback των 4,4 μ. μήκους έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2022 και πωλείται στη Λατινική Αμερική.

Το πιο δυναμικό του ταπεραμέντο τονίζουν οι διάφορες απαραίτητες αλλαγές εξωτερικά. Αυτές εστιάζονται στους διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες με το σπόιλερ εμπρός και το διαχύτη πίσω, όπου ενσωματώνονται και οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Το πίσω άκρο με το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, την αεροτομή που σχηματίζεται στο τελείωμα του καπό και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, παραπέμπουν απευθείας στη BMW X4 M. Διαφορές σε σχέση με το Fiat Fastback εστιάζονται στη μάσκα, τις μαύρες πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών και τα προστατευτικά τμήματα που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. To σπορ πακέτο συμπληρώνουν τα πιο σκούρα φώτα, οι μαύροι καθρέπτες και η επίσης μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό του Abarth Fastback κυριαρχεί ο συνδυασμός των μαύρων επενδύσεων με τις κόκκινες ραφές και τα αντίστοιχης απόχρωσης διακοσμητικά. Επιπλέον διαθέτει σπορ τιμόνι και τμήματα με όψη ανθρακονήματος. Στον εξοπλισμό του ανήκουν -εκτός άλλων- σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,1 ιντσών, πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, αυτόνομο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης λωρίδας και όλες τις γνωστές ανέσεις.

Βελτιώσεις έχουν γίνει ακόμα στο στήσιμο των αναρτήσεων, οι οποίες έχουν σφίξει και χαμηλώσει κατά 5 χιλιοστά. Κάτω από το εμπρός καπό του φιλοξενείται ένας 1.300άρης turbo κινητήρας με απόδοση 185 ίππους και 270 Nm ροπής. Στο τιμόνι υπάρχει και ο κόκκινος διακόπτης «Poison» για πιο άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store