Νέο MINI Cooper S Classic με διαχρονικά σπορ αύρα

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα των νέων MINI Cooper και Cooper S, η βρετανική εταιρία παρουσιάζει τη βασική έκδοση του μικρού της. Βασική μόνο κατ’ όνομα βέβαια, καθώς ο σπορ χαρακτήρας, οι εξαιρετικές επιδόσεις και ο πλούσιος εξοπλισμός του Classic φροντίζουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Το Cooper S Classic ξεχωρίζει από τα στρογγυλά φανάρια (με τεχνολογία LED τόσο για τα φώτα ημέρας όσο και τα πορείας), την οκταγωνική μάσκα και τη διχρωμία αμαξώματος – οροφής, με το κομψό Ocean Wave Green να κεντρίζει τα βλέμματα και να συνοδεύει ιδανικά τις 18άρες ζάντες των φωτογραφιών (από 16 ως 18 ίντσες η γκάμα). Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (3.876 χλστ. μήκος, 1.744 χλστ. πλάτος, 1.432 χλστ. ύψος, μεταξόνιο 2.495 χλστ.) εξασφαλίζουν τόσο την πολυπόθητη ευελιξία στα στενά της πόλης, όσο και την διασκεδαστική συμπεριφορά στους επαρχιακούς δρόμους,

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές ακολούθησαν μινιμαλιστική προσέγγιση, περιορίζοντας τα πάντα στα βασικά και αφαιρώντας όσo περισσότερα στοιχεία μπορούσαν. Ως αποτέλεσμα, το ταμπλό διαθέτει τώρα μια στρογγυλή κεντρική οθόνη 9,44 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο με τη σειρά του «τρέχει» το λειτουργικό Mini Operating System 9. Στην έκδοση Classic, το cockpit χαρακτηρίζεται από μαύρες-μπλε επιφάνειες από δίχρωμο πλεκτό υλικό. Τα υψηλής ποιότητας καθίσματα Vescin σε γκρι ή μαύρο χρώμα σχηματίζουν μια εντυπωσιακή αντίθεση. Το διάτρητο μοτίβο houndstooth στην πλάτη και το κάθισμα, καθώς και οι μπλε ραφές και τα υφασμάτινα ένθετα, με σχέδια στα πλαϊνά, τονίζουν τον κομψό σχεδιασμό του εσωτερικού.

Πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, όπως η λειτουργία Safe Exit που παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το σταθμευμένο όχημα και προειδοποιεί, σε περίπτωση που πλησιάζει κάποιος ή κάτι πριν ανοίξει η πόρτα. Σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά σταμάτα-ξεκίνα, το Active Cruise Control μειώνει τον φόρτο του οδηγού, διατηρώντας αυτόματα την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και παρακολουθώντας συνεχώς τον δρόμο. Το Parking Assistant που προσφέρεται στάνταρ αναγνωρίζει αυτόματα τις θέσεις στάθμευσης και αναλαμβάνει τη διαδικασία αυτόματης στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Εν κινήσει, ο πρώτος ολοκληρωμένος φωνητικός βοηθός της μάρκας βοηθά στον χειρισμό του MINI Interaction Unit.

Το Cooper S εφοδιάζεται με 4κύλινδρο 2λιτρο turbo μοτέρ, με απόδοση που φτάνει τους 204 ίππους στις 5.000-6.500 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής στις 1.450-4.500 σ.α.λ. Ολοκληρώνει την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ. και η τελική αγγίζει τα 242 χλμ./ώρα. Η MΙΝΙ ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 6,1-6,7 λτ./100 χλμ. και CO2 138-150 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store