PHEV «κάψιμο» με τη Lamborghini Revuelto (+video)

Η Lamborghini χάλασε λίγο τη μαγιά των ατμοσφαιρικών V12 με τη Revuelto, όμως μας έδωσε 1.015 λόγους για να κάνουμε τα στραβά μάτια. Τώρα μας δίνει έναν ακόμα, μέσα από το video της κορυφαίας της δημιουργίας στην πίστα, υπό τις διαταγές του επίσημου δοκιμαστή της εταιρίας.

Ο Andrea Caldarelli μας ξεναγεί στη Vallelunga, αλλά κυρίως περιηγείται στις δυνατότητες της πρώτης plug-in υβριδικής Lambo όλων των εποχών. Ο συνδυασμός του ολοκαίνουργιου 6.5 V12 με το ηλεκτρικό ρεύμα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, όμως η Revuelto βρίθει χαρακτηριστικών που απαιτούν την προσοχή μας. Πρώτο και κυριότερο η αεροδυναμική, που αξιοποιεί στο έπακρο τα ενεργά βοηθήματα.  Η Lamborghini αναφέρει πως η Revuelto προβάλλει 61% λιγότερη αντίσταση στον αέρα και παράγει 60% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την Aventador, μεγιστοποιώντας την επαφή των ελαστικών (265/35/R20 μπροστά, 345/30/R21 πίσω) με το οδόστρωμα και εξασφαλίζοντας τεράστια επίπεδα πρόσφυσης, δίχως να απαιτείται η παρουσία σταθερής αεροτομής.

Μέσα από αυτές, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιεί τη λειτουργία των αεροδυναμικών βοηθημάτων, της ανάρτησης, της μετάδοσης και, φυσικά, του ισχυρότερου κινητήρα που έχει φορέσει ποτέ Lamborghini. O ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων αναλαμβάνει το θερμικό μέρος του υβριδικού συνόλου, με απόδοση 815 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και 725 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Δυο ηλεκτροκινητήρες 150 ίππων και 350 Nm έκαστος τροφοδοτούν τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ακόμα 150 Nm που τοποθετείται πάνω από το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, συνδράμει το έργο του V12 στην ενεργοποίηση του πίσω άξονα.

Συνολικά, ο οδηγός της Revuelto προστάζει με το δεξί του πόδι 1.015 άλογα. Τα προγράμματα λειτουργίας αναλαμβάνουν το πώς κατανέμονται στους τέσσερις τροχούς, επιτρέποντας την εναλλαγή στη δυναμική προσέγγιση. Η κορυφαία Lambo μπορεί με την ίδια άνεση να σπάσει ρεκόρ πίστας, αλλά και να κάψει λάστιχο με τον πίσω άξονα, πλαγιολισθαίνοντας από στροφή σε στροφή. Ο Caldarelli μας επιδεικνύει τις αρετές της Ιταλίδα μέσα από το χορό μαζί της, ωστόσο το κυριότερο έχει να κάνει με τον ήχο. Μια απολαυστική δωδεκακύλινδρη ραψωδία στις 9.000+ σ.α.λ., που δείχνει πόσο θελκτικό μπορεί να είναι ένα PHEV σύνολο.

Get it on Google Play Download on the App Store