Η Ford μαθαίνει τους πελάτες της off road οδήγηση

Έχουμε δει πολλάκις καθαρόαιμα off roaders να πέφτουν θύματα των οδηγών τους, οι οποίοι καταφέρνουν να ακυρώνουν τα πάσης φύσεως συστήματα, τα μπλοκέ διαφορικά, τα συστήματα τετρακίνησης, τις τεράστιες γωνίες προσέγγισης και όλα τα προσόντα που μπορεί να έχει ένα σωστό εκτός δρόμου αυτοκίνητο. Η ανικανότητα/βλακεία του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι είναι αήττητη, εξάλλου. Εδώ έρχεται να διαφωνήσει η Ford και να δώσει τον αγώνα της, κόντρα στους απαίδευτους οδηγούς που μπορεί να αφήσουν «σέκους» ακόμα και οχήματα σαν το Bronco Raptor.

Η Ford Performance, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων Vaughn Gittin Jr., Loren Healy και Brad Lovell, εκπονεί το πρόγραμμα Bronco Raptor Off-Roadeo Experience. Μια διαδικασία όπου οι κάτοχοι Bronco Raptor μαθαίνουν τα μυστικά του αυτοκινήτου τους και της εκτός δρόμου οδήγησης, από ανθρώπους που έχουν γράψει χιλιάδες αγωνιστικά χιλιόμετρα σε βουνά, χώματα και αμμόλοφους. Η πιο πρόσφατη εκδήλωση έγινε στα περίχωρα του Λας Βέγκας, περιλαμβάνοντας μια ολόκληρη μέρα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στους κατόχους του κορυφαίου Raptor.

Ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και για το απλό Bronco (Bronco Off-Roadeo Experience), το οποίο από την αρχή που ξεκίνησε την περιοδεία του στις Η.Π.Α., έχει μυήσει στο off-roading περισσότερους από 31.000 ιδιοκτήτες Bronco. Συγκεκριμένα για το Raptor, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του αγωνιστικού τύπου αναρτήσεις με διαδρομή 33 εκατοστών μπροστά (+60% σε σχέση με το απλό Bronco) και πίσω 35,5 εκατοστών (40% περισσότερο), μαζί με 33,2 εκατοστά απόστασης από το έδαφος (+12 εκατοστά). Το δεξί πεντάλ προστάζει 418 άλογα και 596 Nm χάρις στον 3.0λιτρο twinturbo V6 EcoBoost, που τροφοδοτούν όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης και της συστάδας ηλεκτρονικών του προγράμματος G.O.A.T. (Goes On Any Terrain), που παραμετροποιεί τις λειτουργίες αναλόγως εδάφους.

Get it on Google Play Download on the App Store