Η Toyota ετοιμάζεται να προσθέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στη γκάμα του Land Cruiser, καθώς το μεγάλο 4×4 αποκτά για πρώτη φορά το υβριδικό σύστημα i-Force Max με 3.5 V6 twin-turbo. Το νέο σύνολο ανεβάζει την ισχύ πάνω από τους 460 ίππους και τη ροπή στις παρυφές των 800 Nm, κάνοντας αυτή την έκδοση το ισχυρότερο Land Cruiser που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.
Ο νέος βενζινοκινητήρας των 3,5 λίτρων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση των 463 ίππων και 790 Nm περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερα αποθέματα δύναμης από τον κινητήρα που αντικαθιστά. Η υβριδική τεχνολογία, πάντως, δεν άλλαξε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του Land Cruiser. Η μπαταρία τοποθετείται κάτω από τον χώρο αποσκευών και αυξάνει το βάρος κατά περίπου 170 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ μικραίνει από τα 80 στα 68 λίτρα. Παράλληλα, οι μηχανικοί έχουν στεγανοποιήσει τη συστοιχία ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα διέλευσης από νερό σε βάθος έως 700 χλστ.

Το υβριδικό θα διατίθεται αποκλειστικά στις εκδόσεις ZX και GR Sport, αμφότερες με επταθέσια διάταξη. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται δύο οθόνες 12,3 ιντσών, head-up display, ηχοσύστημα JBL, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, καθώς και παροχή ρεύματος 100V/1.500W. Το σύστημα Toyota Safety Sense αποκτά επίσης Proactive Driving Assist, ενώ το υβριδικό χρησιμοποιεί ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού. Από την άλλη, το GR Sport διατηρεί τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του, με πιο σκληροτράχηλο bodykit, τροχούς 18 ιντσών, διπλά μπλοκέ διαφορικά και ανάρτηση E-KDSS. Έτσι, παρά την προσθήκη ηλεκτροκίνησης, το Land Cruiser εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από την Toyota ως πραγματικό εργαλείο εκτός δρόμου και όχι απλώς ως ένα μεγάλο πολυτελές SUV.
Η ανανεωμένη γκάμα του Land Cruiser 300 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην Ιαπωνία στις 16 Σεπτεμβρίου, με το υβριδικό να παίρνει τη θέση του αμιγώς βενζινοκίνητου V6. Το Land Cruiser 300 θα συνεχίσει να προσφέρεται και με τον 3.3 V6 twinturbo ντίζελ των 309 ίππων και 700 Nm, ενώ η νέα βασική έκδοση GX Diesel ξεκινά από 6.300.800 γιεν (περίπου 34.100 ευρώ). Η πετρελαιοκίνητα γκάμα φτάνει έως τα 9.150.900 γιεν (49.339 ευρώ) για το GR Sport, ως τα 9,8 εκατ. γεν (52.849 ευρώ) για το υβριδικό ZX και στα 10.200.300 γεν (55.001 ευρώ) για το κορυφαίο HEV GR Sport. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πανίσχυρο hybrid σύνολο, μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές σε εξοπλισμό και συστήματα ADAS, αναμένεται να περάσουν και στα ευρωπαϊκά LandCruiser από τις αρχές του επόμενου έτους.




















































