Αεροπλανικό Lexus LC 500 με V8 και 2μετρη αεροτομή

Η Lexus παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του LC 500 Aviation Edition, που δανείζεται στοιχεία από την αεροναυπηγική και ξεχωρίζει για την «ατελείωτη» αεροτομή του.

Ξεκινάμε από τον ολοφάνερο πρωταγωνιστή: το spoiler του ειδικού LC 500. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ιαπωνικής φίρμας και του πιλότου ακροβατικών επιδείξεων, Yoshihide Muroya. Κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και πολυμερές πλαστικό, με laminate επικάλυψη και συνδυασμό ρητίνης στην επιφάνεια. H σχεδίαση εμπνέεται από τα ακροπτερύγια στα φτερά των αεροσκαφών, που είναι υπεύθυνα για την αύξηση της ευελιξίας στις ακροβατικές κατασκευές. Το πλάτος της, δε, εκτείνεται στα 2 μέτρα και την καθιστά ως μια από τις μεγαλύτερες που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το παράδειγμα της «απλώστρας» στην Bugatti Chiron Pur Sport, που φτάνει τα 1,9 μέτρα!

Αεροπορικής έμπνευσης και τα flaps στον εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος -όπως ολόκληρο το δυναμικό παρουσιαστικό του ιαπωνικού grand tourer- κολακεύεται τα μάλα από τις μαύρες 21άρες ζάντες και το συνδυασμό τους με το Polar Surge Satin χρώμα του αμαξώματος. Για πρώτη φορά στο LC γίνεται το εξαιρετικά καλαίσθητο πάντρεμα της συγκεκριμένης εξωτερικής απόχρωσης, με το μπλε (Deep Blue) των δερμάτινων επενδύσεων εντός. Η οθόνη του συστήματος πολυμέσων ανέρχεται στις 12,3 ίντσες και συνοδεύεται από ηχοσύστημα Mark Levinson, 13 ηχείων και 915 Watt.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε τον ατμοσφαιρικό 5.0λιτρο V8 των 477 ίππων στις 7.100 σ.α.λ. και 539 Nm στις 4.800 σ.α.λ., σε συνεργασία με 10άρι αυτόματο κιβώτιο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και μπλοκέ διαφορικό Torsen. Η Lexus ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα, η οποία αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα δίχως κόφτη.

Η παραγωγή του LC 500 Aviation Edition θα περιοριστεί στα 125 κομμάτια, όλα για την αγορά της Ιαπωνίας.

Get it on Google Play Download on the App Store