Στην παραγωγή το Audi Sport quattro concept;

Φαίνεται ότι τελικά το εντυπωσιακό πρωτότυπο Sport quattro, που έδειξε η Audi τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, θα βρει το δρόμο για την παραγωγή. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Audi Ρούπερτ Στάντλερ τόνισε ότι «τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη, ωστόσο θέλαμε την αντίδραση του κοινού σε ένα τέτοιο μοντέλο και αυτή, ήταν άκρως θετική», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για παραγωγή του αυτοκινήτου. Επίσης, μια άλλη ένδειξη που δείχνει ότι το Audi Sport quattro θα μπει στην παραγωγή, είναι και η επικείμενη επίδειξη στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας (7-10/1) μιας διαφορετικής εκδοχής του πρωτότυπου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να μας δείξει μια νέα τεχνολογία LED φωτιστικών σωμάτων (δείτε εδώ).

Στο τεχνικό κομμάτι, το Audi Sport quattro concept βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MLB της Audi, που χρησιμοποιείται στα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας από το A4 μέχρι και Α8 και αυτή θα είναι η πλατφόρμα που θα βρεθεί και στο μοντέλο παραγωγής. Μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο αποτελεί το γεγονός ότι το Sport quattro παραγωγής δεν θα φέρει το υβριδικό σύστημα κίνησης του concept car, αλλά ελέω βάρους, θα προτιμηθούν πιο συμβατικοί, turbo βενζινοκινητήρες. Αναμένουμε λοιπόν να βρεθεί κάτω από το καπό του γερμανικού κουπέ ο 5κύλινδρος 2.5λιτρος turbo κινητήρας του Audi TT RS, αλλά και ο 4λιτρος V8 με διπλά turbo, που χρησιμοποιούν αρκετές top εκδόσεις μοντέλων του VW Group.

Όσον αφορά στο πότε θα δούμε το Audi Sport quattro στην παραγωγή, αυτό αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2016. Τότε, το εντυπωσιακό γερμανικό κουπέ θα βρεθεί στη γκάμα των μοντέλων της Audi για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των νέων γενιών του Audi TT (θα αποκαλυφθεί μέσα στη φετινή χρονιά), αλλά και του επόμενου κορυφαίου Audi R8, που θα μπει στην παραγωγή στο δεύτερο μισό του 2015.

Get it on Google Play Download on the App Store