Audi Sport quattro laserlight concept

Στην προσεχή έκθεση CES (Consumer Electronics Show) που θα γίνει από 6-10 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, η Audi εκτός από το λειτουργικό Android που θα υιοθετήσει στα infontainment των μοντέλων της (δείτε εδώ) θα παρουσιάσει και το πρωτότυπο Sport quattro σε χρώμα Plasma Red με νέας τεχνολογίας λέιζερ φωτιστικά σώματα. Πιο συγκεκριμένα στα τραπεζοειδή στοιχεία που είναι ορατά στους εμπρός προβολείς το ένα χρησιμοποιεί τα LED matrix για τη μεσαία σκάλα και το άλλο παράγει φως λέιζερ για τη λειτουργία της μεγάλης σκάλας.

Μάλιστα οι δίοδοι λέιζερ είναι σημαντικά μικρότεροι από ό,τι οι δίοδοι των LED, ενώ τα λέιζερ φωτίζουν για μια απόσταση που φτάνει τα 500 μέτρα, ενώ έχει διπλάσιο εύρος φωτισμού και τρεις φορές περισσότερη φωτεινότητα από τα LED στη μεγάλη σκάλα.

Παράλληλα το Audi Sport quattro laserlight concept με το δυναμικής σχεδίασης coupe αμάξωμα των 4.602 χλστ. μήκους, 1.964 χλστ. πλάτους και 1.386 χλστ. πλάτους τροφοδοτείται με υβριδικό μηχανικό σύνολο απόδοσης 700 ίππων και 800 Nm ροπής με κατανάλωση μόλις 2,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 59 γρ./χλμ. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι 4.0 TFSI V8 biturbo με 560 ίππους και 700 Nm ροπής και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (Cylinder On Demand) και το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 110 kW (150 PS) και 400 Nm ροπής.   

Get it on Google Play Download on the App Store