Έλεγχος ελαστικών μέσω smartphone και AI!

Η τεχνολογία έχει διεισδύσει πια σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Εννοείται ότι τα αυτοκίνητα πλέον βασίζονται πρακτικά εξ ολοκλήρου πάνω της, θυμίζοντας πολλές φορές πρωτότυπα από ταινίες σε σχέση με παλιότερα. Το ίδιο ισχύει για πολλά επιμέρους εξαρτήματα, όπως τα ελαστικά. Ο έλεγχος της φθοράς, για παράδειγμα. Πλέον δεν χρειάζεται καν να πιάσεις το λάστιχο. Απλά, το τσεκάρεις μέσω smartphone και η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τα υπόλοιπα!

Η Βρετανική Ένωση Αυτοκινήτου, γνωστή ως AA, λάνσαρε την εφαρμογή Vixa, την οποία μπορείτε πανεύκολα να κατεβάσετε από το Play Store. Η Vixa μπορεί να ελέγχει τη φθορά των ελαστικών, τόσο ως προς την κατάσταση όσο και το βάθος του πέλματος, απλά και μόνο τραβώντας φωτογραφία. Οι εικόνες στη συνέχεια αναλύονται μέσω ΑΙ και πολύ εύκολα, εξάγονται συμπεράσματα για το υπόλοιπο της διάρκειας ζωής τους, αν χρειάζονται αντικατάσταση σύντομα, σε τί είδους συνθήκες ενδέχεται να εμφανίζουν μειωμένη απόδοση και πολλά ακόμα. Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, δίχως καν να αγγίξει άνθρωπος το λάστιχο – και εννοείται, χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις σε βουλκανιζατέρ.

Αν τελικά χρειάζεται να επισκεφθείς ένα, για να αλλάξεις λάστιχα, το Vixa εντοπίζει τα καταστήματα πλησίον της τοποθεσίας σου και επιπλέον, κάνει σύγκριση τιμών για τα μοντέλα ελαστικών που είναι συμβατά με το εκάστοτε αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, απλά φωτογραφίζεις τα λάστιχα και περιμένεις το πόρισμα του smartphone. Ο κάτοχος του οχήματος το μόνο που έχει να κάνει, είναι να παραγγείλει τα ελαστικά -αν χρειάζονται αλλαγή- και να πάει στο βουλκανιζατέρ για να τα αλλάξει. Τα υπόλοιπα γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου, από μόνα τους. To Vixa μάλιστα δεν περιορίζεται στα πατούμενα του αυτοκινήτου, αλλά με μια σύνδεση σε OΒD μπορεί να ελέγξει την κατάσταση του οχήματος γενικά και εκείνη της μπαταρίας (σε ηλεκτρικά και υβριδικά) ειδικά.

Get it on Google Play Download on the App Store