Renault Clio R.S. 200 EDC με 181 PS στο δυναμόμετρο! (video)

Το νέο Renault Clio R.S. με τον 1.6 TCe κινητήρα, είναι ένα από τα πιο γρήγορα και ισχυρά μικρά αυτοκίνητα, ενώ -καλώς ή κακώς- διατίθεται μόνο με το αυτόματο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Πρόσφατα παρουσιάστηκε και η πιο σκληροπυρηνική Clio R.S. 220 Trophy με περισσότερη ισχύ και αλλαγές στο στήσιμο.

Για την κίνηση του Clio R.S. 200 EDC φροντίζει ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 TCe κινητήρας, ο οποίος στα χαρτιά αποδίδει 200 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Σε πρόσφατη όμως δυναμομέτρηση που έγινε στη Γαλλία, τα νούμερα ήταν χαμηλότερα. Το δυναμόμετρο έδειξε 181 ίππους στις 6.243 σ.α.λ. και 229 Nm ροπής στις 4.731 σ.α.λ.

Κάποιοι ίσως πουν ότι δεν είναι αξιόπιστο το δυναμόμετρο. Κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει, αφού και σε άλλες δυναμομετρήσεις τόσο σε Renault όσο και σε μοντέλα άλλων εταιρειών, τα νούμερα ήταν παραπλήσια ή υψηλότερα (συνήθως στα μοντέλα του ομίλου VW) με τα εργοστασιακά. Μήπως το συγκεκριμένο μοντέλο είχε κάποια δυσλειτουργία, ή τελικά τόσα είναι τα άλογα που αποδίδει;

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από τη δυναμομέτρηση:

Get it on Google Play Download on the App Store